Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Maracaibo, chokladmoussegranulat (750 g)

Felchlin, Maracaibo, chokladmoussegranulat (750 g)

Chokladmousse gjord med Maracaibo 65 % Grand Cru

På ca. 5 minuter gör du en helt fantastisk, slät, len och smakfull chokladmousse på finaste Maracaibo 65 % Grand Cru mörk choklad från Felchlin. Detta chokladmoussegranulat innehåller karagener vilket ger moussen sin helt unika struktur och hållfasthet och den är dessutom fri från både ägg och gelatin. Så du kan själv bestämma om du vill göra moussen mejeribaserad utan ägg eller 100 % växtbaserad.

Ska du gjuta moussen i Pavoni silikonformar eller i glas, görs det med fördel direkt när moussen är klar, men den går även utmärkt att fylla i spritspåsar, förvara i kyl och använda dagen efter för att spritsa.

Artikelnr: 49331

Förpackning: 750 g

I lager

355 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura
  • Snabb, enkel och effektiv tillverkning
  • Går bra att smaksätta på olika sätt, t.ex. med kaffe, nötpasta och sprit 
  • Den färdiga moussen går utmärkt att fysa och hållbarheten i kyl är mycket bra, speciellt den veganska varianten
  • Både för mejeri- och vegan
  • Äggfri
  • Perfekt att gjuta i silikonformar men även att spritsa
  • Fri från palmolja

 Tillvägagångssätt mejeribaserad chokladmousse

  1. Börja med att vispa upp 1200 g Grädde 40 % (lättvispad).
  2. Koka upp 600 g mjölk eller ev. äpplejuice/puré (konsistensen får inte vara tjockare än mjölk i alla fall).
  3. Väg upp 750 g Chokladmoussegranulat (1 påse) och häll den varma mjölken direkt över. Blanda samman väl till en elastisk och homogen tryffel.
  4. Vänd ner den lättvispade grädden pö om pö ner i den varma chokladtryffeln och blanda samman.
  5. Moussen är klar att använda.
  6. Fyll och sätt på antingen kyl i 3-4 timmar eller i frys.
  1. Börja med att vispa upp 1200 g Sojagrädde ( Alpro, Cuisine Soya, 26 % fett),eller havregrädde (ej för löst vispad).
  2. Koka upp 600 g veganvätska, t.ex.Alpro, Soya Original 1,8 % fett (sojamjölk) eller havre-, kokos-, mandel- eller hasselnötsmjölk.
  3. Väg upp och tillsätt 125-150 g Felchlin, kakaosmör ner i den varma sojavätskan och blanda samman så det smälter.
  4. Väg upp 750 g Chokladmoussegranulat (1 påse) och häll den varma veganvätskan (med smält kakaosmör i) direkt över. Blanda samman väl/mixa till en elastisk och homogen vegansk tryffel.
  5. Vänd direkt ner den lättvispade vegangrädden pö om pö ner i den varma chokladtryffeln och blanda samman.
  6. Den veganska moussen är klar att använda.
  7. Fyll och sätt på antingen kyl i 3-4 timmar eller i frys.

För fler recept och inspiration, var god se vår Receptbank.

Nettokvantitet: 750 g

Beteckning: Chokladmoussepulver (Kakaohalt minst 61%)

Ingredienser: 49% Kakaobönor (ursprung: Venezuela), socker, kakaosmör, glukossirap av majs, geleringsmedel (E407), vanilj.

Förvaringsanvisning: Svalt och torrt

Bruksanvisning: 750 g pulver blandas med 600 g kokande mjölk tills granulaten smält helt. Blanda ner 1200 g vispad grädde i den varma blandningen. Stelna i kyl, 3-4 timmar.

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel och hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2338 kJ
Energi 563 kcal
Fett 39,3 g
Varav mättat fett 23,9 g
Kolhydrat 41,5 g
Varav sockerarter 37,2 g
Protein 5,6 g
Salt 0,4 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag