Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (6 kg)
Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

Madagascar 64 % - Fashionabla Trinitariobönor genererar couverture i världsklass

En följsam och smidig lecitinfri choklad som fungerar lika bra att temperera som att ha i praliner, mousser, krämer och glass.

Artikelnr: 49320

Förpackning: 6 kg

I lager

1716 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Intensiv och varmt rödbrun.

Fruktig, hasselnöt, vilda bär, kryddnejlika och cederträ.
Välbalanserad och fruktig kakaosmak kombineras med en touch av rostad hasselnöt och färska toner av skogsbär. Efter conchningen på 72 timmar utvecklas en angenäm subtil fruktsyra, som förfinas med en antydan av kryddnejlika och cederträ, vilket leder till en långvarig, harmonisk eftersmak.

Denna mörka Trinitario-choklad från Madagaskar passar mycket bra till olika konditorikrämer som mousse, bavaroise, crémeux men även som basprodukt till ex. praliner, tryfflar, ganacher, bon bons och konfekt, chokladkakor och bräck. Den lämpar sig även bra till glass, olika varianter av chokladsåser samt temperering och gjutning.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Grand Cru Couverture som passar till det mesta.

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 64 %
Kakaofett 43,5 %
Mjölkfett -
Socker 35,1 %
Fri från lecitin  

Denna ”fine flavoured cacao” kommer från den nordvästra delen på Madagaskar, närmare bestämt är platsen avrinningsområdet för floden Sambirano, som rinner in i Mosambikskanalen. Maryse Eliette ansvarar för majoriteten av all importerade kakao från denna region för Felchlins räkning och hon är också ansvarig för organisationen "Mevosa", en allians med cirka 50 små kakaobönder som även odlar och säljer vanilj.

Huvudskörd: november – december

Nettokvantitet: 3x2 kg

Beteckning: Mörk chokladöverdrag Minst 64% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, vanilj.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2368 kJ
Energi 587 kcal
Fett 43,5 g
Varav mättat fett 26,4 g
Kolhydrat 39,2 g
Varav sockerarter 35,1 g
Protein 5,4 g
Salt 0 g

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag