Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Glykos, hink
Glykos, hink

Glykos, hink

Artikelnr: 49540

I lager

Förpackning: 7 kg

385 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

Glukossirap (stärkelsesirap)

Glukossirap är en klar och trögflytande lösning som också kallas för stärkelsesirap eller glykossirap. Normalt framställs den genom en mer eller mindre fullständig hydrolys (spjälkning) av stärkelse från främst majs, vete och potatis. Vår glukossirap är helt glutenfri.

Glukossirap är oftast en blandning av sockerarterna glukos (dextros), maltos, maltotrios samt större stärkelsefragment, glukos och maltos ingår alltid. I vissa kvaliteter tillsätts en mindre del fruktos för att öka sötheten.

Glukossirap ska ha ett DE-värde (dextrosekvivalent) på minst 20 och en torrsubstanshalt på minst 70%.

Fördelar med Glukossirap

Tillsats av glukossirap gör;

  • förhindrar kristallisation av sackaros (vanligt socker)
  • ökar hygroskopiciteten (vattentoleransen) och viskositeten (en fysikalisk beteckning på en vätskas tröghet i flytande form)
  • minskar sötheten

Dessa egenskaper har gjort att glukossirap fått stor användning inom glass- och konfektyrindustri men de används även flitigt för andra konditori- och bageriprodukter.

Snabbfakta

  • Glutenfri stärkelsesirap
  • Relativ söthet hos socker och sötningsmedel (sackaros = 1)
    Glukos = 0,6–0,7
  • Förvaras i kyl
  • Vid deklaration av ingredienser ska benämningen glukossirap användas

Funktionella egenskaper

De funktionella egenskaperna för glukossirap är beroende av DE-talet.

Egenskaper Lågt DEHögt DE
Söthet X
ViskositetX
HygroskopicitetX
KristallisationskontrollX
FryspunktsnedsättningX
KokpunktshöjningX
Osmotiskt tryckX
BrunfärgningsreaktionerX

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1340 kj
Energi 320 kcal
Fett 0
Varav mättat fett 0
Kolhydrat 80
Varav sockerarter 24
Protein 0
Salt 0

Nettokvantitet: 7 kg

Ingredienser: Glukossirap.

Förvaringsanvisning:

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson