Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Basic Gel, Sweets, 500 g

Basic Gel, Sweets, 500 g

Artikelnr: 26101

I lager

Förpackning: 500 g

375 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

BASIC Gel Sweets - ett helt naturligt äpplepektin för gelékonfekt, geléfrukter och Pâte de Fruit

Med hjälp av detta äpplepektin kan du tillverka fasta geléer av olika slag som får ett bra bett och en smältande och behaglig struktur.

Pektinet är speciellt framtaget för produkter med hög sockerhalt.

Det måste kokas.

Tänk på

Var noga med att kolla av pH-värdet, ska ligga mellan 2,8 - 3,4.

Allt socker ska ej blandas med Basic Gel Sweets från början. Blanda endast 10% av sockermängden med Basic Gel Sweet, tillsätt till övriga ingredienser som ska kokas. Tillsätt sedan resterande socker i 3-5 omgångar under koket.

Fördelar

  • Produkter innehållande BASIC Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig

Om produkten

Torrsubstans (°Bx) 68-80%
Reaktivitet med Kalcium: Ingen
Optimalt pH-intervall: 2,8 - 3,4
Dosering: 1-2% 

Samtliga BASIC Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.
De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra. 

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.
En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.
Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av BASIC Gel som används.

Recept

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1010 kj
Energi 240 kcal
Fett <1
Varav mättat fett <1
Kolhydrat 25
Varav sockerarter 25
Protein <1
Salt 12.5

Nettokvantitet: 500 g

Ingredienser: Geleringsmedel (pektin), glukos, surhetsreglerande medel (E331).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C, max 70 % rel. fuktighet)

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson