Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Basic Gel, Jelly, 500 g

Basic Gel, Jelly, 500 g

Artikelnr: 26103

I lager

Förpackning: 500 g

475 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

BASIC Gel Jelly - För en mjuk men ändå stabil gelé

Jelly är ett citruspektin för krämiga och mjuka geléer, söta aladåber, frukt- och bärtoppings, fruktfyllningar, kompotter och glasyrer mm.

Pektinet ger en mjuk men stabil geléstruktur som dessutom är lätt att skära i.
Känslan i munnen är en lätt smältande konsistens.
Pektinet måste kokas.
Ej så bra att värma på igen.

Fördelar

  • Produkter innehållande BASIC Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • 100% Vegetarian/veganvänlig

Om produkten

Torrsubstans (°Bx) >,40%
Reaktivitet med Kalcium: Låg
Optimalt pH-intervall: 3,0 - 3,5
Dosering: 0,4-1,5%

Samtliga BASIC Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.
De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra.

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.
En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.
Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av BASIC Gel som används.

Inspiration och recept med BASIC Gel Jelly

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1050 kj
Energi 255 kcal
Fett <1
Varav mättat fett <1
Kolhydrat 35
Varav sockerarter 35
Protein <1
Salt 2.5

Nettokvantitet: 500 g

Ingredienser: Geleringsmedel (pektin), glukos.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C,max 70% rel. luftfuktighet).

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson