Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Vårt sortiment

Basic Gel, Tasty Toppings, 500 g

Basic Gel, Tasty Toppings, 500 g

Artikelnr: 26108

I lager

Förpackning: 500 g

375 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
Säker betalning med 20 dagars faktura 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr

Produktinformation

BASIC Gel Tasty Toppings - Perfekt i det kalla köket

Detta citruspektin är speciellt framtaget för tillverkning av t.ex. aladåb, terrine, paté samt gelé, sylt och marmelad utan tillsatt socker. Mängden tasty toppings som behövs beror också på kalciumhalten i det den blandas samman med, ju högre kalciumhalt, desto mindre mängd tasty toppings behövs för att få den perfekta konsistensen.

Passar till

  • Aladåb
  • Terrine
  • Paté
  • Glaze för kalla rätter (svamp, fisk, fågel, kött & grönsaker)
  • Gelé och sylt/marmelad med inget (eller bara lite) tillsatt socker

Fördelar

  • Går att smälta om
  • Enkel att dosera och använda
  • Multifunktionell inom kall- och varmkök
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig

Om produkten

Torrsubstans (°Bx) ca. 5 - 67 % 
Reaktivitet med Kalcium: Mycket hög
Optimalt pH-intervall: 3,2 - 3,8
Normal dosering: 0,7-1,7% (mindre mängd om kalciumhalten är hög)

Samtliga BASIC Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter, till tasty toppings har man använt citrusfrukt.
Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra.

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.
En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.
Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av BASIC Gel som används.

Recept och inspiration

Specifikationer

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1117 kj
Energi 269 kcal
Fett 0
Varav mättat fett 0
Kolhydrat 25
Varav sockerarter 25
Protein 14,6
Salt 7,4

Nettokvantitet: 500 g

Ingredienser: Geleringsmedel: (pektin E440), glukos, stabiliseringsmedel (polyfosfat E452), surhetsreglerande medel (kalciumcitrat E333).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt.

Bruksanvisning: Ca 8-15 g till 1 kg beroende på hur hård gelé som önskas

Kan innehålla spår av: -

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson