Säg Pavoni – det räcker! Det italienska företaget är ledande på formar, färger och utrustning för praliner, bakelser, tårtor och desserter. Sedan samarbetet med Antonio Bachour startade har Pavoni nått något av kultstatus bland många konditorer och dessertkockar.

Det är ingen överdrift att påstå att Pavoni har ”allt” : I sortimentet finns pralinformar, bakelseformar, silikonformar för tårtor, mignonformar, tredimensionella formar, glassformar, silikonmattor och färger. Men också massor av verktyg, anslagsringar och bakelseunderlägg med mera.

Pavoni startade 1980 i Suisio utanför Bergamo i norra Italien. Till en början inriktade sig företaget mest på förpackningar för bagerier men efter några år utökades sortimentet med konditoriutrustning. 1999 kom de första silikonformarna för konditori och restaurang. I rask takt tillkom sedan pralinformar och silikonformar för bakelser och tårtor. Pavoni tajmade detta på ett utmärkt sätt när intresset för designade bakelser och tårtor tog fart i och med att sociala medier och mobilkameror gjorde entré.

I dag har Pavoni fler än 6 000 artiklar i sortimentet och mer än 12 000 kunder över hela världen. I Sverige är Åsö stolt representant för Pavoni sedan många år tillbaka.

Pavoni har ett tätt samarbete med många världsledande konditorer och kockar. En av dem är superkonditorn Antonio Bachour i Miami. Utöver sitt flaggskepp Bachour Miami – med konditori, chocolaterie, restaurang, kafé och utbildningscenter – reser han världen runt och håller kurser.

– Jag samarbetar med Pavoni därför att de är bäst, säger han. Det finns ingen som gör bättre formar än Pavoni och företaget är mer som en familj än ett traditionellt företag.

Antonio Bachour har också designat en lång rad formar på uppdrag av Pavoni:

– Det vanliga är att jag ger Pavoni en skiss på en form som jag kommit på. Ibland säger de nej, men för det mesta säger de ja till mina idéer. De formar som jag tagit fram är till 100 procent min design! Min senaste kreation är ”Foto de Gateau”, en form som kräver minimalt med dekoration. Det räcker med vacker glaze och lite sprej för att skapa ett fantastiskt fint bakverk!

Bilden ovan: Singapore, tårtform i silikon. Köp den här!

Här ser du hela vårt Pavoni-sortiment.