Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Champagnebakelse

Champagnebakelse

Skriv ut

Champagnebakelse med marinerade jordgubbar.        

Portioner: ca 30 portioner

Ingredienser

Pistagekaka

  • 4 st ägg
  • 250 g socker
  • 10 g maizena
  • 200 g krossad pistage, art.nr 49572

Marinerade jordgubbar

  • 1 liter jordgubbar
  • dl sudashisaft

Italiensk maräng

  • 470 g socker
  • 112 g vatten
  • 280 g äggvita

Champagnemousse

  • 1 flaska champagne
  • 1000 g lättvispad grädde
  • 750 g italiensk maräng
  • 17 st gelatinblad art.nr 49275

Dekorering

  • Färska jordgubbar
  • Spritsad maräng
  • Ätbara blommor
  • Moussekupoler

Anvisningar

Pistagekaka

  1. Vispa ihop ägg och socker.
  2. Blanda ner maizena och pistage och blanda ihop detta med äggsmeten.
  3. Baka i 180° i ca 20-30 minuter.
  4. Tryck ned och jämna till kanten medan kakan fortfarande är varm.

Marinerade jordgubbar

  1. Dela jordgubbarna och vänd ner sudashi.
  2. Låt dra i 30 minuter.

Italiensk maräng

  1. Vispa äggvitan till ett fast skum.
  2. Koka socker och vatten till 121° och häll detta i en tunn stråle över den uppvispade äggvitan, fortsätt att vispa marängen kall.

Champagnemousse

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Krama ur det och smält försiktigt.
  2. Häll sedan champagnen över det smälta gelatinet, använd en stor skål då det bubblar mycket.
  3. Blanda ner den italienska marängen och till sist grädden.
  4. Fyll en del av moussen i silikonkupolformar och frys helt.

Montering

  1. Lägg kakan i botten på en avlång form.
  2. Fyll upp till hälften med mousse.
  3. Strö över de marinerade jordgubbarna och fyll upp med mousse.
  4. Frys helt. Lägg gjutna moussekupoler på toppen och frys igen i ca 30 minuter.
  5. Dela längden i bitar och dekorera med färska jordgubbar, spritsad maräng, ätbara blommor och moussekupoler.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår