Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pekannötspaj med italiensk maräng

Pekannötspaj med italiensk maräng

Skriv ut

Portioner:

Ingredienser

Pekanötsfyllning

  1. 280 g Ljus sirap
  2. 65 g Farinsocker
  3. 2 st Ägg
  4. 20 g Äggula
  5. 10 g Osaltat smör
  6. 60 g Pekannötter

Italiensk maräng

  1. 100 g Äggvita
  2. 30 g Vatten
  3. 200 g Socker

Anvisningar

Pekannötsfyllning

  1. Blanda ägg och äggulan med farinsockret och gå sedan i med sirapen. Smält smöret och tillsätt det försiktigt. Avsluta med att gå i med pekannötterna. Fyll upp smeten i dom färdiga pajskalen (ÅSÖ art.nr. 88001) och baka av dom på 180 grader ca 10-15 min.

Italiensk maräng

  1. Koka strösocker med vattnet till 121 grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Fyll marängen i en spritspåse med en tyll och spritsa på den frysta citronkrämen och avsluta med att bränna av marängen med en gasolbrännare.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag