Överblivna slattar av ganache och fyllningar – vad gör man med dem? Jo, läckra godsaker med ÅSÖ:s chokladskal som botten! Tipset kommer från Johanna Elmqvist på Johannas Choklad i Kalmar.

ÅSÖ:s inspirationsreporter Mathias Lindholm hälsar på hos Johannas Choklad, som drivs av äkta paret Johanna och Kristoffer Elmqvist. Det lilla chocolaterie som de startade för snart tio år sedan har vuxit och blivit ett riktigt favoritställe för kalmarbor som är sugna på choklad, fika och glass. 

– Vi producerar allt från praliner, bräck, kolor, fudge till desserter och bakelser, säger Johanna. Choklad är så spännande, det är bara fantasin som sätter gränser!

Så här års är chocolateriets pralinkalender hett efterlängtad bland kunderna. I år har Johanna och Kristoffer dessutom tagit fram en bean-to-bar-kalender. Den innehåller chokladbitar som de tillverkar från grunden av kakaobönor från flera olika länder och regioner.