Nyligen arrangerade vi workshopen "The DNA of Chocolates" för några av våra kunder hos Chef Jungstedt i Nacka. Kursledare var Felchlins Corporate Pastry Chef Matthias Frész tillsammans Felchlins försäljningschef Stephan Iten och Kalle Jungstedt.

– Det blev ännu en både lyckat och uppskattat event, säger Kalle. Jag berättade om mina metoder och sedan gick vi ett steg djupare i det tekniska tillsammans med Matthias. Detta var ett mycket uppskattat inslag eftersom kunskap är den absolut viktigaste komponenten när det gäller att kunna erbjuda högklassiga produkter till kunderna.

Matthias Frész började på Felchlin 2023 som Corporate Party Chef. Han har en gedigen yrkeserfarenhet och har senast arbetat som lärare på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk (högsta tyska utbildningen för bagerihantverk) i Weinheim. Han har också jobbat som produktchef på Max Chocolatier i Luzern i Schweiz och på Kempinski Hotel Falkenstein i Tyskland.

– Matthias är mycket kunnig, säger Jonas Hoffsten, Åsö:s representant på plats under kursen. Han har så många tips och tricks att dela med sig av, ofta detaljer som ingen riktigt har tänkt på innan. Det ger ett stort mervärde!

Stephan Iten, Felchlins Technical and Sales Manager Europe, medverkade också på workshopen. Han har de senaste åren hållit i flera uppskattade kurser hos Chef Jungstedt i Nacka och på plats i chokladfabriken i Schweiz.

Bilderna ovan: Matthias Frész till vänster. TIll höger några av kursdeltagarna. Foto: Jonas Hoffsten.