Stora, mjuka cookies med spännande fyllningar har snabbt blivit en succé för Amanda Nyqvist Cookies. Kakorna, som bland annat innehåller Åsö-Choklad i olika varianter, skickas ut till kunder över hela Sverige.

Varumärket Amanda Nyqvist Cookies lanserades våren 2024 som en del av det kafé som hon och pojkvännen Alexander Nilsson och hans bror Robin drev i Skövde. Amanda stod för den söta delen i kaféet och bakade bland annat mjuka cookies fyllda med chokladbitar och annat gott. 

– Vi fick idén från London, när jag bodde där och pluggade till musikalartist, säger Alexander Nilsson.

Kaféet är nedlagt och i dag bakas kakorna i en anonym bagerilokal vid en sidogata mitt i Falköping. Amanda är föräldraledig och under tiden är det Alexander som tagit över rollen som bagare.

– Jag använder nästan alla varianter av Åsö-Chokladen i kakorna, säger han. Både den vita, mjölkchokladen och så den mörka med 54 procents kakaohalt. De funkar perfekt som fyllning.

Amanda Nyqvists kakor väger 150 gram och är till skillnad mot många andra cookies betydligt fylligare med runda former. De finns i smaker som exempelvis Dark Chocolate Chip, Cookies N'Cream, Red Velvet, Almond Croissant och Lotus Biscoff.

– Som det är nu bakar jag en dag i veckan och skickar iväg kakorna direkt till de som beställt. Varje kaka är portionsförpackad och landar hos kunden inom någon dag eller två, säger Alexander Nilsson. De är goda att avnjuta rumstempererade men man kan värma dem några minuter i ugn innan servering för att få en mjukare fyllning.

Kakorna marknadsförs i sociala medier och Alexander fotograferar och filmar själv såväl produktbilder som reels. En del av bagerilokalen fungerar som fotostudio vilket gör att nyheter och återkommande "cookiedrop" snabbt kan plåtas och presenteras för följarna i de olika kanalerna. 

Framöver siktar Alexander Nilsson på att också baka kakor i mindre storlek som även kan locka företagskunder. 

Bilden: Alexander Nilsson använder Åsö-Choklad som fyllning i de fylliga kakorna, exempelvis Two Chip Chocolate Chip.