AD70 Choklad i Lödöse norr om Göteborg startade som ett hobbyprojekt 2021. I ett litet, välplanerat produktionskök hemma i villan producerar Joakim och Sofia Asklund praliner, chokladbitar och dragéer med tydliga smaker och fina former.

– På dagtid arbetar jag som beräkningsingenjör och resten av dygnet med choklad, säger Joakim, som utvecklar recepten och står för den tekniska delen av produktionen.

– Som art director i egen firma ägnar jag mig åt dekoration, formgivning, förpackningar och webshopen, säger Sofia.

Nya pralinidéer spånar de fram tillsammans.

– Jag tar fram receptet och så testar vi om det blir så bra som vi trodde, säger Joakim. Eftersom vi gör allt själva kan vi gå från idé till färdig produkt från en dag till en annan. Det är en stor fördel.

Praliner och choklad säljs i den egna webshopen, men också på marknader och andra event.

Efter att ha testat flera olika leverantörer i början arbetar de nu bara med choklad från Felchlin.

– Det finns mycket god choklad men vi har inget behov av någon annan. Felchlins choklad är lätt att jobba med och vi vet också att de har koll på hur kakaon odlas och att kakaobönderna får bra betalt för sitt arbete, säger Sofia. Det är viktigt för oss.


RECEPT SKAPADE AV AD70 CHOKLAD

I vår receptbank finns två recept skapade av Sofia och Joakim Asklund:

Pralin med mango och te

Ladymums med kola och krispig mördegsbotten