Företag | Privatperson 3500 produkter i lager för omgående leverans Fri frakt vid köp över 1500 kr Säker betalning med 20 dagars faktura 0120-844 60 info@aso.se
BUTIK

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Se fler recept
Björnbärbakelse med Crème Brûlée

Björnbärbakelse med Crème Brûlée

Skriv ut

Ronny driver sedan många år tillbaka chocolateriet RC Chocolat i Sigtuna. Han är också medlem i Svenska Konditorlandslaget som kommer att tävla för Sverige i Coupe de monde de la Patisserie 2017. Här bjuder han på sina bästa recept!

Portioner: 30 st.

Ingredienser

BOTTEN

  1. 180 g äggvita
  2. 75 g socker
  3. 120 g äggulor
  4. 75 g socker
  5. 90 g vetemjöl
  6. 60 g maizena

BJÖRNBÄRSMOUSSE

  1. 6–7 gelatinblad
  2. 600 g äggulor
  3. 600 g björnbärspuré
  4. 500 g socker
  5. 1 kg Felchlin Bolivia 68%
  6. 2 l grädde

CRÈME BRÛLÉE

  1. 750 g grädde
  2. 250 g mjölk
  3. 10 äggulor
  4. 200 g socker
  5. 1 vaniljstång

CHOKLADDEKOR

  1. 500 g Felchlin Bolivia 68%

DEKORERING

  1. Färska björnbär
  2. Physalis

Anvisningar

CRÈME BRÛLÉE:

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå i kyl över natten. Häll i silpav-mattor från Pavoni och baka av på 100° i ca 1 timme. Frys.
  2. BOTTEN: Vispa äggvita och socker till hårt skum. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vänd ner äggvitan i äggulevispet. Sikta ihop vetemjöl och maizena och vänd ner även detta. Spritsa ut bottnar i samma storlek som de mousseformar du ska använda, och baka av i 180° i ca 15 minuter.

BJÖRNBÄRSMOUSSE:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa gulorna pösiga. Koka ihop björnbärspuré och socker till 121°. Vispa ner gelatinbladen, häll den varma blandningen över äggvispet och vispa kallt på medelväxel. Smält chokladen i mikrovågsugn. Vispa grädden löst. Vänd ner chokladen i äggblandningen med hjälp av en slickepott, och vänd därefter ner grädden. Fördela moussen (inte ända upp till kanten) i formar. Tryck ner en bit crème brûlée i varje form och frys.

CHOKLADSKAL + MONTERING:

  1. Tryck ut mousseformarna och placera på varsin botten. Klipp till plastband som räcker runt bakelserna. Pudra dem lätt med kakao och stryk ut tempererad choklad. Lägg chokladbanden runt bakelserna och låt stelna i ca 30 minuter. Ta bort plasten. Dekorera med färska björnbär, physalis och choklad.

Felchlin, Bolivia 68%, 60h, mörk, Rondo

Artikelnr: 49329

Förpackning: 6 kg

1624 kr exkl. moms

LÄGG I VARUKORGEN
< >

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår

VÄNLIGEN VÄLJ
FÖRETAG ELLER PRIVATPERSON

Företag Privatperson