Meny Meny

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 49329, Förpackning: 6 kg

2889 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg
Frakt
Leverans inom 1-2 dagar
Frakt
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Frakt
3500 produkter i lager
Frakt
Säker betalning med 20 dagars faktura
Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

Bolivia 68 % - En unik kulinarisk upplevelse från provinsen Beni i Bolivia

En vildväxande Criollo-choklad med traditionell conchning på 60 timmar.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 49329, Förpackning: 6 kg

2889 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg

Leverans inom 1-2 dagar

Finns i lager

Bolivia 68 % - En unik kulinarisk upplevelse från provinsen Beni i Bolivia

En vildväxande Criollo-choklad med traditionell conchning på 60 timmar.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.

Utseende+

Intensiv och varmt rödbrun.

Smak+

Den rika, harmoniska kakaosmaken kompletteras av aromer som uttrycker citronens fräschhet och grapefruktens fruktighet. Under den traditionella och mycket skonsamma conchningen som pågår i upp till 60 timmar blir chokladen ljuvligt silkeslen och utvecklar även en exklusiv och djup ton av sviskon och vanilj. Den exceptionellt trevliga fruktsyran och den ihållande eftersmaken gör Cru Sauvage Couverture Bolivia 68 % - 60 timmar till en helt unik kulinarisk upplevelse.

Passar bra till+

Denna mörka choklad passar mycket bra till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck samt olika konditorkrämer som mousse, bavaroise och crémeux, men även till chokladgelé, chokladsås, glass och övrig matlagning mm.

  • Även bra för tillverkning av veganska produkter
  • Som interiör
  • Gjutning för hand och i maskin
  • Som överdragschoklad
  • Fungerar även utmärkt i en ”One Shot” maskin

Viskositet+

Hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering vilket gör den lätt att temperera både för hand och i maskin. En mycket bra Cru Sauvage Couverture som passar till det mesta.

Teknisk information+

Viskositet 3 av 3
Minimum av kakao 68 %
Kakaofett 42,4 %
Mjölkfett -
Socker 30,7 %
Fri från lecitin

Ursprung+

Den unika och sällsynta vilda kakaon, Criollo Amazonico, har sitt ursprung i det Bolivianska låglandet i provinsen Beni. Samlarna, som främst är Chimane-indier, söker efter de vitt spridda kakaoöarna, där de samlar den mogna frukten från träden. De tar sedan med kakaobönorna till förutbestämda insamlingsställen med hästar eller stock-kanoter, väl där jäses och torkas de i solen. 

Träden odlas inte i den mening att de beskärs och befruktas utan deras öde lämnas helt till den vilda naturen. Felchlins samarbetspartners i Bolivia ansvarar för kvalitetskontroll, inköp, torkning och transport av dessa kakaobönor.

Huvudskörd: december – april

Specifikationer +

Nettokvantitet: 3x2 kg

Beteckning: Mörk chokladöverdrag minst 68% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk, mandel, hasselnöt.

Näringdeklaration per 100g +

Energi Kj 2391 kJ
Energi 576 kcal
Fett 42,4 g
Varav mättat fett 25,7 g
Kolhydrat 35,8 g
Varav sockerarter 30,7 g
Protein 6,7 g
Salt 0 g

Relaterade recept

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat