Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

Skriv ut

Här bjuder vi dig på tre olika varianter av vanilj-, choklad- och fruktpannacotta baserat på mejeriprodukter. Du behöver nu inte längre använda gelatin för att få till rätt konsistens, ÅSÖ introducerar härmed en ersättare, nämligen ett helt naturligt citruspektin, BASIC Gel sweet creams.

BASIC Gel Sweet Creams

Ett naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd- och mjölkbaserade desserter som Pannacotta, krämer, mousser, men även grönsaksterriner och vegandesserter gjorda med t.ex. Soyaprodukter.

Konsistensen blir mycket krämig och ger en mjuk smältande känsla i munnen.
Reagerar på kalcium.
Måste kokas.

Portioner: Ca. 2400 gram

Ingredienser

Gelatinfri vaniljpannacotta

  • 1100 g Standardmjölk 3% fett
  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 2-3 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 800 g Standardmjölk 3% fett
  • 250 g Strösocker
  • 2 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 15-17 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104
  • 375 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 400 g Mangopuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr 497555
  • 200 g Passionsfruktspuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr 497455
  • 500 g Standardmjölk 3% fett
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104

Anvisningar

Gelatinfri vaniljpannacotta

  1. Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.
  2. Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.
  3. Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.
  4. Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.
  5. Låt koka någon minut och tag sedan av kastrullen från spisen och mixa väl med en stavmixer.
  6. Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad form/glas, t.ex. Loop 8 eller Loop 18. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.

Förslag på tillbehör

  1. Koka gärna en sockerlag med vanilj och tillsätt en grönpepparlag. Låt svalna i kyl.
  2. Skär upp färska jordgubbar och låt dem marinera i grönpepparsockerlagen i ca. 1 timma innan servering.
  3. Dekorera med färsk mynta och någon form av grenola/crumbles, t.ex. mandelbiscotti.

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

  1. Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.
  2. Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.
  3. Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.
  4. Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.
  5. Låt koka någon minut, tag sedan av från spisen och tillsätt...
  6. den uppvägda mörka chokladen. Blanda samman/mixa väl.
  7. Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad silikonform/glas, t.ex. Loop 8, Pavoflex interiör 160 mm diameter eller kanske Pavoni Delice Mignon. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.
    Pannacottor som fylls i silikonformar måste frysas.

Andra chokladvarianter som vi kan rekommendera

  1. Felchlin, Bolivia 68%, mörk choklad. art.nr 49329
    Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, (ekologisk) mörk choklad. art.nr 49369
    Felchlin, Sao Palme 60% #49359 eller 75%, mörk choklad. art.nr 49382

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

  1. Samma tillvägagångssätt som till Vaniljpannacottan.

Produkter i receptet

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

2964 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Tahitivanilj (250 g)

3171 kr exkl. moms

Artikelnr: 49574

Förpackning: 250 g

Ej i lager

Lägg i varukorg

Herba Gel, Sweet Creams (500 g)

513 kr exkl. moms

Artikelnr: 26104

Förpackning: 500 g

Ej i lager

Lägg i varukorg

Pavoni, slickepott, metallhandtag, 290x50 mm, h: 10 mm

53 kr exkl. moms

Artikelnr: 26737

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, slickepott, metallhandtag, 300x65 mm, h: 12 mm

50 kr exkl. moms

Artikelnr: 26738

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Plastglas, Loop 8, d: 57 mm, h: 44 mm, 8 cl (200 st)

1068 kr exkl. moms

Artikelnr: 41366

Förpackning: 200 st

Ej i lager

Lägg i varukorg

Plastglas, Loop 18, d: 75 mm, h: 56 mm, 18 cl (100 st)

719 kr exkl. moms

Artikelnr: 41367

Förpackning: 100 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex 3D, PX4349, 400x300 mm, Loop, d: 65 mm, h: 34 mm, 12 hål

343 kr exkl. moms

Artikelnr: 25476

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1449 kr exkl. moms

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Pavoflex, PX061, 600x400 mm, interiör, d: 160 mm, h: 30 mm, 6 hål

972 kr exkl. moms

Artikelnr: 25582

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Mangopuré (1 l)

120 kr exkl. moms

Artikelnr: 497555

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Passionsfruktspuré (1 l)

227 kr exkl. moms

Artikelnr: 497455

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bolivia 68 %, 60h, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1960 kr exkl. moms

Artikelnr: 49329

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Spritspåsar på rulle, 530x280 mm (100 st)

182 kr exkl. moms

Artikelnr: 800911

Förpackning: 100 st

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag