Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

3 varianter av Pannacotta - Gelatinfri med mejeri

Skriv ut

Här bjuder vi dig på tre olika varianter av vanilj-, choklad- och fruktpannacotta baserat på mejeriprodukter. Du behöver nu inte längre använda gelatin för att få till rätt konsistens, ÅSÖ introducerar härmed en ersättare, nämligen ett helt naturligt citruspektin, BASIC Gel sweet creams.

BASIC Gel Sweet Creams

Ett naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd- och mjölkbaserade desserter som Pannacotta, krämer, mousser, men även grönsaksterriner och vegandesserter gjorda med t.ex. Soyaprodukter.

Konsistensen blir mycket krämig och ger en mjuk smältande känsla i munnen.
Reagerar på kalcium.
Måste kokas.

Portioner: Ca. 2400 gram

Ingredienser

Gelatinfri vaniljpannacotta

  • 1100 g Standardmjölk 3% fett
  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 2-3 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 800 g Standardmjölk 3% fett
  • 250 g Strösocker
  • 2 st Vaniljstång, Tahitivanilj art.nr 49574 eller Bourbonvanilj art.nr 49575
  • 15-17 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104
  • 375 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

  • 1000 g Vispgrädde, 40% fett
  • 400 g Mangopuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr 497555
  • 200 g Passionsfruktspuré, Bonne (inget tillsatt socker) art.nr 497455
  • 500 g Standardmjölk 3% fett
  • 325 g Strösocker
  • 15 g BASIC Gel sweet creams art.nr 26104

Anvisningar

Gelatinfri vaniljpannacotta

  1. Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.
  2. Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.
  3. Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.
  4. Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.
  5. Låt koka någon minut och tag sedan av kastrullen från spisen och mixa väl med en stavmixer.
  6. Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad form/glas, t.ex. Loop 8 eller Loop 18. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.

Förslag på tillbehör

  1. Koka gärna en sockerlag med vanilj och tillsätt en grönpepparlag. Låt svalna i kyl.
  2. Skär upp färska jordgubbar och låt dem marinera i grönpepparsockerlagen i ca. 1 timma innan servering.
  3. Dekorera med färsk mynta och någon form av grenola/crumbles, t.ex. mandelbiscotti.

Gelatinfri mörk chokladpannacotta

  1. Blanda samman Basic gel sweet creams med sockret.
  2. Vaniljstången skärs upp och fröna skrapas ur.
  3. Mjölken och grädden vägs upp i kastrullen, tillsätt även vaniljfröna och vaniljstången samt socker- och pektinblandningen.
  4. Koka upp under ständig omrörning, gärna med en slickepott.
  5. Låt koka någon minut, tag sedan av från spisen och tillsätt...
  6. den uppvägda mörka chokladen. Blanda samman/mixa väl.
  7. Låt pannacottan svalna något innan du fyller i önskad silikonform/glas, t.ex. Loop 8, Pavoflex interiör 160 mm diameter eller kanske Pavoni Delice Mignon. Kyl ner i kylskåp till ca. 4-6°C i kylskåp eller sätt på frys direkt. Desserten blir lika bra "färsk" som efter upptining från frys.
    Pannacottor som fylls i silikonformar måste frysas.

Andra chokladvarianter som vi kan rekommendera

  1. Felchlin, Bolivia 68%, mörk choklad. art.nr 49329
    Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 74%, (ekologisk) mörk choklad. art.nr 49369
    Felchlin, Sao Palme 60% #49359 eller 75%, mörk choklad. art.nr 49382

Gelatinfri Mango & Passionsfruktspannacotta

  1. Samma tillvägagångssätt som till Vaniljpannacottan.

Produkter i receptet

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag