Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Herba Gel, Sweet Creams (500 g)

Herba Gel, Sweet Creams (500 g)

Herba Gel Sweet Creams - perfekt konsistens utan gelatin

Ett helt naturligt citruspektin framtaget för bl.a. grädd-, mjölk- och veganbaserade desserter som Pannacotta, bavaroise, krämer och mousser men även för grönsaksterriner. Sweet Creams är också en helt förträfflig ersättare till både gelatin och agar-agar.

Konsistensen blir mycket krämig och ger en mjuk smältande känsla i munnen.
Pektinet reagerar på kalcium.
Det måste kokas.
Klarar av att smälta/värma upp på nytt.

Artikelnr: 26104

Förpackning: 500 g

I lager

538 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura
  • Produkter innehållande Herba Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig
  • Behöver ej gelatin eller agar-agar
  • Reagerar på kalcium

Ju högre halt av kalcium en produkt har desto bättre bildar Herba Gel sweet creams gelé. Veganska alternativ har i stort sett alltid en lägre kalciumhalt än mejeriprodukter, men vissa är extraberikade. Frukter och bär har också olika halt av kalcium i sig (helt naturligt) och kan också påverka konsistensen på t.ex. en fruktmousse.

  • Mejeri - Standardmjölk 3% - 120 mg kalcium/100 g
  • Mejeri - Grädde 40% - 100 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Alpro Soja Original, 1,8 %, Alpro Havre Original,  Oatly Havredryck, - 120 mg kalcium/100 
  • Vegan - Ej berikad Sojadryck - 19 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Kokosmjölk - 16 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Alpro, Cuisine Soya, 26% (sojagrädde) - 7 mg kalcium/100 g
  • Vegan - Aito Oat For Whipping 28%, Kara Kokosgrädde 24%  - 0 mg kalcium/100 g

Torrsubstans (°Bx) >,40%
Reaktivitet med Kalcium: Låg
Optimalt pH-intervall: 3,0 - 3,5 eller 5,5 - 7,0 för mejeriprodukter
Dosering: 0,4-1%

Samtliga Herba Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.

De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra.

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.

En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.

Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av Herba Gel som används.

Nettokvantitet: 500 g

Beteckning: Geleringsmedel för grädd- och mjölkdesserter.

Ingredienser: Geleringsmedel (pektin); glukos.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C, max 70 % rel. luftfuktighet).

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: -

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1090 kJ
Energi 265 kcal
Fett <1 g
Varav mättat fett <1 g
Kolhydrat 35 g
Varav sockerarter 35 g
Protein <1 g
Salt 2.5 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag