Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Herba Gel, Sweets (1 kg)

Herba Gel, Sweets (1 kg)

Herba Gel Sweets - ett helt naturligt äpplepektin för gelékonfekt, geléfrukter och Pâte de Fruit

Med hjälp av detta äpplepektin kan du tillverka fasta geléer av olika slag som får ett bra bett och en smältande och behaglig struktur.

Pektinet är speciellt framtaget för produkter med hög sockerhalt.

Det måste kokas.

Artikelnr: 261011

Förpackning: 1 kg

I lager

816 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Var noga med att kolla av pH-värdet, ska ligga mellan 2,8 - 3,4.

Allt socker ska ej blandas med Herba Gel Sweets från början. Blanda endast 10 % av sockermängden med Herba Gel Sweet, tillsätt till övriga ingredienser som ska kokas. Tillsätt sedan resterande socker i 3-5 omgångar under koket.

  • Produkter innehållande Herba Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig

Torrsubstans (°Bx) 68-80 %
Reaktivitet med Kalcium: Ingen
Optimalt pH-intervall: 2,8 - 3,4
Dosering: 1-2 % 

Samtliga Herba Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.
De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra. 

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.
En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.
Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av Herba Gel som används.

 

Nettokvantitet: 1 kg

Beteckning: Geleringsmedel för gelékonfektyr, gelefrukter och fruktpatéer.

Ingredienser: Geleringsmedel (E440), socker, surhetsreglerande medel (E331).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C, max 70 % rel. fuktighet)

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av:

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 1050 kJ
Energi 250 kcal
Fett 1 g
Varav mättat fett 1 g
Kolhydrat 25 g
Varav sockerarter 25 g
Protein 1 g
Salt 15 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag