Meny Meny

Herba Gel, Sweets (1 kg)

Pektin & Stabilisatorer, Artikelnr: 261011, Förpackning: 1 kg

816 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg
Frakt
Leverans inom 1-2 dagar
Frakt
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Frakt
3500 produkter i lager
Frakt
Säker betalning med 20 dagars faktura
Herba Gel, Sweets (1 kg)

Herba Gel, Sweets (1 kg)

Herba Gel Sweets - ett helt naturligt äpplepektin för gelékonfekt, geléfrukter och Pâte de Fruit

Med hjälp av detta äpplepektin kan du tillverka fasta geléer av olika slag som får ett bra bett och en smältande och behaglig struktur.

Pektinet är speciellt framtaget för produkter med hög sockerhalt.

Det måste kokas.

Pektin & Stabilisatorer, Artikelnr: 261011, Förpackning: 1 kg

816 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg

Ej i lager

Herba Gel Sweets - ett helt naturligt äpplepektin för gelékonfekt, geléfrukter och Pâte de Fruit

Med hjälp av detta äpplepektin kan du tillverka fasta geléer av olika slag som får ett bra bett och en smältande och behaglig struktur.

Pektinet är speciellt framtaget för produkter med hög sockerhalt.

Det måste kokas.

Tänk på+

Var noga med att kolla av pH-värdet, ska ligga mellan 2,8 - 3,4.

Allt socker ska ej blandas med Herba Gel Sweets från början. Blanda endast 10 % av sockermängden med Herba Gel Sweet, tillsätt till övriga ingredienser som ska kokas. Tillsätt sedan resterande socker i 3-5 omgångar under koket.

Fördelar+

  • Produkter innehållande Herba Gel är frysbara
  • Enkel att dosera
  • Hög gelérings- och förtjockningsförmåga med låg råvaruåtgång
  • Neutral i smaken
  • Helt växtbaserad
  • Vegetarian/veganvänlig

Om produkten+

Torrsubstans (°Bx) 68-80 %
Reaktivitet med Kalcium: Ingen
Optimalt pH-intervall: 2,8 - 3,4
Dosering: 1-2 % 

Samtliga Herba Gel pektiner är tillverkade av skal från antingen äpple eller citrusfrukter.
De blandas med en del av en annan torrsubstans, t.ex. socker, och tillsätts sedan till den kalla vätskan, blandas väl, kokas upp och mixas. Pektinet löses upp genom kokningen och gelébildandet sker när produkten kyls ner eller via tillsättande av syra. 

En hög kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar snabbt med kalcium och gelén bildar sig mycket snabbt. Ju mer kalciumet reagerar med pektinet desto fastare blir gelébildningen.
En låg kalciumreaktivitet innebär att pektinet reagerar långsammare med kalcium och gelén bildas således långsammare. Behandlings- och kyltiden tar längre tid. Ju mindre kalciumet reagerar med pektinet, desto mjukare och mer smältbar blir gelén.
Kalciumreaktiviteten är inte proportionell mot geléstyrkan. Det finns andra påverkande faktorer som syra eller sockerhalt och till och med mängden av Herba Gel som används.

 

Specifikationer +

Nettokvantitet: 1 kg

Beteckning: Geleringsmedel för gelékonfektyr, gelefrukter och fruktpatéer.

Ingredienser: Geleringsmedel (E440), socker, surhetsreglerande medel (E331).

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt (max 25 °C, max 70 % rel. fuktighet)

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av:

Näringdeklaration per 100g +

Energi Kj 1050 kJ
Energi 250 kcal
Fett 1 g
Varav mättat fett 1 g
Kolhydrat 25 g
Varav sockerarter 25 g
Protein 1 g
Salt 15 g

Relaterade recept

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat