Pâte de Fruit - Mango
Värm upp fruktpurén till 80 °C.
Tag del 1 av sockret och blanda det väl med pektinet Herba Gel Sweets. (10 % av det totala sockret ska blandas med pektinet).
Rör purén konstant, gärna med en slickepott, medan du i 3-4 omgångar tillsätter socker/pektin-blandningen.
När allt är i, koka i 1 minut.
Tillsätt sedan resten av sockret (del 2) och glykosen.
Koka till ca 105-106,5 °C under konstant omrörning. Kan vara olika temperaturer beroende på vilken puré du använder samt vilket fabrikat det är, fuktighet i luften och årstid kan också spela in.
Tillsätt sedan ren äppelsyra och blanda ut det väl. OBS - arbeta snabbt!
Häll DIREKT upp den nykokta pâte de fruit i silikonformarna "Chocoflex" och låt dem sätta sig i rumstemperatur eller kylskåp några timmar. Du kan självklart också anpassa receptet så att det stämmer överens med gjutramar med 10 eller 15 mm höjd.
Ploppa sedan ut dem och vänd runt direkt i strösocker. Vill du får upp lite mer syra i sockret så tillsätt bara lite vinsyra. Påverkar inget mer än smaken. Väljer du att hälla fruktmassan i en gjutram, sockra ena sidan och skär upp i lämplig storlek med en "gitarr". Rulla sedan de skurna bitarna i socker.
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
Använder du dig av en annan puré än den sockerfria från Bonne kan du behöva justera recepten något. Minska t.ex. på sockret om du har en puré med tillsatt socker i sig.
Pâte de Fruit - Banan & Vanilj
Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.
Pâte de Fruit - Hallon
Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.
Pâte de Fruit - Blåbär
Samma tillvägagångssätt som de övriga sorterna.