Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pâte de Fruit med fruktpuréer - utan gelatin

Pâte de Fruit med fruktpuréer - utan gelatin

Skriv ut

Pâte de Fruit, kan en frukt eller ett bär bli mycket godare än så? 
Tillsammans med Kalle Jungstedt har vi tagit fram ett flertal gelatinfria recept på denna läckerhet som är mycket enkla att göra. Du använder istället äpplepektinet BASIC Gel sweets, som passar perfekt för att tillverka olika varianter av fasta geléer som ger bra bett och en len, smältande och behaglig struktur.

Dessa recept är även fria från citronsyra, då vi använder äppelsyra istället.

Portioner: Ca 130 st, 3 st Chocoflex, rund art. nr 25325

Ingredienser

Pâte de Fruit - Mango

  • 1000 g Bonne, Mangopuré, osötad, art.nr 497555
  • 115 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1150 g)
  • 25 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 1035 g Strösocker Del 2 (Resterande 90% av totalmängden)
  • 200 g Glykos art.nr 49540
  • 16 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit - Banan & Vanilj

  • 1000 g Bonne, Bananpuré osötad, art.nr 497600
  • 90 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 900 g)
  • 24 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 810 g Strösocker (del 2)
  • 120 g Glykos art.nr 49540
  • 1 st Vaniljstång, Bourbon art.nr 49575
  • 16 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit : Hallon

  • 1000 g Bonne, Hallonpuré, osötad art.nr 497055
  • 114 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1140 g)
  • 20 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 1026 g Strösocker (del 2)
  • 200 g Sirap ljus
  • 15 g Äppelsyra art.nr 49580

Pâte de Fruit - Blåbär

  • 1000 g Bonne, Blåbärspuré osötad, art.nr 497300
  • 105 g Strösocker Del 1 (för att blanda m. pektinet. Motsvarar 10% av tot. sockermängd 1050 g)
  • 22 g BASIC Gel Sweets art.nr 26101
  • 945 g Strösocker (del 2)
  • 70 g Glykos art.nr 49540
  • 14 g Äppelsyra art.nr 49580

Anvisningar

Pâte de Fruit - Mango

  1. Värm upp fruktpurén till 80°C.
  2. Tal del 1 av sockret och blanda det väl med pektinet BASIC Gel sweets. (10% av det totala sockret ska blandas med pektinet).
  3. Rör purén konstant, gärna med en slickepott, medan du i 3-4 omgångar tillsätter socker/pektin-blandningen.
  4. När allt är i, koka i 1 minut.
  5. Tillsätt sedan resten av sockret (Del 2) och glykosen.
  6. Koka till ca. 105-106,5°C under konstant omrörning. Kan vara olika temperaturer beroende på vilken puré du använder samt vilket fabrikat det är, fuktighet i luften och årstid kan också spela in.
  7. Tillsätt sedan ren äppelsyra (Malic acid) och blanda ut det väl. OBS, arbeta snabbt!
  8. Häll DIREKT upp den nykokta pâte de fruit i silikonformarna "Chocoflex" och låt dem sätta sig i rumstemperatur eller kylskåp några timmar. Du kan självklart också anpassa receptet så att det stämmer överens med gjutramar med 10 eller 15 mm höjd.
  9. Ploppa sedan ut dem och vänd runt direkt i strösocker. Vill du får upp lite mer syra i sockret så tillsätt bara lite vinsyra. Påverkar inget mer än smaken.
    Väljer du att hälla fuktmassan i en gjutram, sockra ena sidan och skär upp i lämplig storlek med en "gitarr". Rulla sedan de skurna bitarna i socker.
  10. VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
    Använder du dig av en annan puré än den sockerfria från Bonne kan du behöva justera recepten något. Minska t.ex. på sockret om du har en puré med tillsatt socker i sig.

Pâte de Fruit - Banan & Vanilj

  1. Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.

Pâte de Fruit : Hallon

  1. Samma tillvägagångssätt som till Pâte de Fruit - Mango.

Pâte de Fruit - Blåbär

  1. Samma tillvägagångssätt som de övriga sorterna.

Produkter i receptet

Pavoni, Chocoflex, LS01, rund, d: 26 mm, h: 14 mm, 54 st/form

854 kr exkl. moms

Artikelnr: 25325

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Äppelsyra (500 g)

171 kr exkl. moms

Artikelnr: 49580

Förpackning: 500 g

I lager

Lägg i varukorg

Glykos (7 kg)

960 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Bananpuré (1 l)

133 kr exkl. moms

Artikelnr: 497600

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Hallonpuré (1 l)

243 kr exkl. moms

Artikelnr: 497055

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Mangopuré (1 l)

146 kr exkl. moms

Artikelnr: 497555

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

1562 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Vaniljextrakt (100 g)

403 kr exkl. moms

Artikelnr: 49579

Förpackning: 100 g

I lager

Lägg i varukorg

Blåbärspuré (1 l)

268 kr exkl. moms

Artikelnr: 497300

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag