Glykos (7 kg)
Glukossirap (stärkelsesirap)
Glukossirap är en klar och trögflytande lösning som också kallas för stärkelsesirap eller glykossirap. Normalt framställs den genom en mer eller mindre fullständig hydrolys (spjälkning) av stärkelse från främst majs, vete och potatis. Vår glukossirap är helt glutenfri.
Glukossirap är oftast en blandning av sockerarterna glukos (dextros), maltos, maltotrios samt större stärkelsefragment, glukos och maltos ingår alltid. I vissa kvaliteter tillsätts en mindre del fruktos för att öka sötheten.
Glukossirap ska ha ett DE-värde (dextrosekvivalent) på minst 20 och en torrsubstanshalt på minst 70 %.
Övriga ingredienser, Artikelnr: 49540, Förpackning: 7 kg
Leverans inom 1-2 dagar
Finns i lager
Glukossirap (stärkelsesirap)
Glukossirap är en klar och trögflytande lösning som också kallas för stärkelsesirap eller glykossirap. Normalt framställs den genom en mer eller mindre fullständig hydrolys (spjälkning) av stärkelse från främst majs, vete och potatis. Vår glukossirap är helt glutenfri.
Glukossirap är oftast en blandning av sockerarterna glukos (dextros), maltos, maltotrios samt större stärkelsefragment, glukos och maltos ingår alltid. I vissa kvaliteter tillsätts en mindre del fruktos för att öka sötheten.
Glukossirap ska ha ett DE-värde (dextrosekvivalent) på minst 20 och en torrsubstanshalt på minst 70 %.
Tillsats av glukossirap gör;
- förhindrar kristallisation av sackaros (vanligt socker)
- ökar hygroskopiciteten (vattentoleransen) och viskositeten (en fysikalisk beteckning på en vätskas tröghet i flytande form)
- minskar sötheten
Dessa egenskaper har gjort att glukossirap fått stor användning inom glass- och konfektyrindustri men de används även flitigt för andra konditori- och bageriprodukter.
- Glutenfri stärkelsesirap
- Relativ söthet hos socker och sötningsmedel (sackaros = 1)
Glukos = 0,6–0,7 - Vid deklaration av ingredienser ska benämningen glukossirap användas
De funktionella egenskaperna för glukossirap är beroende av DE-talet.
Egenskaper | Lågt DE | Högt DE |
Söthet | | X |
Viskositet | X | |
Hygroskopicitet | | X |
Kristallisationskontroll | X | |
Fryspunktsnedsättning | | X |
Kokpunktshöjning | | X |
Osmotiskt tryck | | X |
Brunfärgningsreaktioner | | X |
Nettokvantitet: 7 kg
Beteckning: Glukossirap
Ingredienser: Glukossirap.
Förvaringsanvisning:
Bruksanvisning:
Kan innehålla spår av:
Energi Kj |
1340 kJ |
Energi |
320 kcal |
Fett |
0 g |
Varav mättat fett |
0 g |
Kolhydrat |
80 g |
Varav sockerarter |
24 g |
Protein |
0 g |
Salt |
0 g |