Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Chokladkaka med brynt smörkola

Chokladkaka med brynt smörkola

Skriv ut

Malin Haak och Martin Morand

Delägare i Olof Viktors i Glemminge på Österlen. Båda har vunnit ”Dessertmästarna” i Kanal 5, Martin har varit medlem i Konditorlandslaget och tävlat i EM och VM och blev Europamästare 2018. Tillsammans har de vunnit VM-guld i det militära kocklandslaget.

Portioner: 3 chokladkakor á 100 g (1 form Pavoni Crush)

Ingredienser

Chokladskal

  • 400 g Felchlin Madagascar 64 %, art.nr 49320-2
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, körsbärsröd, art.nr 26016
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, orange, art.nr 26017
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, gul, art.nr 26015

Brynt smörkola

  • 100 g smör
  • 100 g ljus sirap
  • 50 g glykos, art.nr 49540
  • 150 g vispgrädde
  • 100 g socker
  • 50 g ljust muscovadosocker
  • 1 nypa havssalt

Anvisningar

Chokladskal

  1. Temperera chokladen till skalen.
  2. Måla formen med dekorfärgerna, airbrush ger bäst resultat.
  3. Fyll därefter med den tempererade chokladen och gjut ett tunt skal så kolan får plats.

Brynt smörkola

  1. Bryn smöret i en kastrull, häll sedan över det i en ny kastrull och tillsätt därefter övriga ingredienser.
  2. Koka kolan till 112 grader.
  3. Kyl kastrullen hastigt i vattenbad för att avsluta koket.
  4. Låt kolan svalna i rumstemperatur till 30 grader, häll upp den i spritspåse och fyll formarna.
  5. Avsluta med att locka med tempererad choklad och låt stelna.

Produkter i receptet

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (2 kg)

536 kr exkl. moms

Artikelnr: 49320-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Seasons, cacaofärg, orange (200 g)

342 kr exkl. moms

Artikelnr: 26017

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Seasons, cacaofärg, gul (200 g)

342 kr exkl. moms

Artikelnr: 26015

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink, 7 kg

562 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag