Meny Meny
Bakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlee och chokladmousse
Bakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlee och chokladmousse

Så här gör du:

Browniebotten med kaffe

Vispa ägg och socker fluffigt.

Smält smöret med chokladen och strila försiktigt ner i äggblandningen.

Tillsätt espresso och vänd slutligen ner kakaopulvret.

Häll smeten i en ”halvkapsel”, cirka 45 x 30 cm. Baka i 180 grader cirka 14 minuter.

Stansa ut rundlar á 5 cm.

Krispigt flarn

Blanda samman allt till en smidig deg. Platta ut och kyl minst ett par timmar.

Kavla till 3 mm tjocklek, stansa ut rundlar á cirka 25 mm. Lägg på silpat och baka i 200 grader cirka 5–6 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Pensla flarnen med kakaosmör för att bibehålla krispigheten i bakelsen.

Placera ut ett flarn på varje chokladbotten.

Crème brûlée

Koka upp mjölk och grädde med urskrapad vaniljstång och vaniljfrön. Låt dra i 15 minuter.

Vispa ihop äggulor med sockret, tillsätt i gräddblandningen. Värm till 85 grader och sila sedan snabbt ner i ren bunke.

Häll upp i 2 formar Pavoni Formaflex Petit Four (fyll ända upp). Baka i 95 grader cirka 35 minuter. Brûléen ska släppa från kanterna och fortfarande vara krämig i mitten. Låt svalna och frys in.

Chokladmousse

Smält chokladen.

Värm socker, ägg och äggula till 85 grader. Vispa tills blandningen är ljummen.

Vänd först ner smält choklad och sedan grädde. Blanda försiktigt.

Spritsa i formen Pavoni PX4321 Planet. Lägg i brûléeinteriörerna och stryk jämnt.

Glasera med valfri glasyr och sätt sedan bakelsen på en botten.

Dekorera bakelsen på valfritt sätt och efter säsong. Toppa gärna med små maränger.

Bakelse med kaffebrowniebotten, krispigt flarn, crème brûlee och chokladmousse

Jennie Elmerfors

Driver egna företaget Bread & Sweets by Jennie i Västerås efter många år på Gateau i Stockholm. Årets konditor 2007, svarade för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopstårta 2010. Gillar att överraska med spännande, oväntade smaker.

Ikon30 st, Pavoni silikonform Pavoflex 3D Planet

Spara som favorit

Ingredienser

Browniebotten med kaffe

  • 200 g ägg
  • 250 g socker
  • 170 g smör
  • 210 g ÅSÖ Choklad 58 % ikonKöp
  • 68 g Felchlin, kakaopulver ikonKöp
  • 400 g ÅSÖ Choklad 70 % ikonKöp
  • 2 st dubbla espresso

Krispigt flarn

  • 60 g smör
  • 60 g glykos ikonKöp
  • 100 g socker
  • 54 g vetemjöl eller potatismjöl
  • 30 g hyvlad mandel
  • 7 g vaniljsocker

Crème brûlée

  • 160 g mjölk
  • 320 g grädde
  • 1/2 st vaniljstång ikonKöp
  • 120 g äggula
  • 96 g socker

Chokladmousse

  • 182 g socker
  • 120 g ägg
  • 145 g äggula
  • 380 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad ikonKöp
  • 620 g grädde, löst vispad
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Browniebotten med kaffe

Vispa ägg och socker fluffigt.

Smält smöret med chokladen och strila försiktigt ner i äggblandningen.

Tillsätt espresso och vänd slutligen ner kakaopulvret.

Häll smeten i en ”halvkapsel”, cirka 45 x 30 cm. Baka i 180 grader cirka 14 minuter.

Stansa ut rundlar á 5 cm.

Krispigt flarn

Blanda samman allt till en smidig deg. Platta ut och kyl minst ett par timmar.

Kavla till 3 mm tjocklek, stansa ut rundlar á cirka 25 mm. Lägg på silpat och baka i 200 grader cirka 5–6 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Pensla flarnen med kakaosmör för att bibehålla krispigheten i bakelsen.

Placera ut ett flarn på varje chokladbotten.

Crème brûlée

Koka upp mjölk och grädde med urskrapad vaniljstång och vaniljfrön. Låt dra i 15 minuter.

Vispa ihop äggulor med sockret, tillsätt i gräddblandningen. Värm till 85 grader och sila sedan snabbt ner i ren bunke.

Häll upp i 2 formar Pavoni Formaflex Petit Four (fyll ända upp). Baka i 95 grader cirka 35 minuter. Brûléen ska släppa från kanterna och fortfarande vara krämig i mitten. Låt svalna och frys in.

Chokladmousse

Smält chokladen.

Värm socker, ägg och äggula till 85 grader. Vispa tills blandningen är ljummen.

Vänd först ner smält choklad och sedan grädde. Blanda försiktigt.

Spritsa i formen Pavoni PX4321 Planet. Lägg i brûléeinteriörerna och stryk jämnt.

Glasera med valfri glasyr och sätt sedan bakelsen på en botten.

Dekorera bakelsen på valfritt sätt och efter säsong. Toppa gärna med små maränger.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat