Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

ÅSÖ Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

ÅSÖ Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

En mörk allroundchoklad på 58 % som ger en behaglig fyllighet av rostad kakao

Artikelnr: 146023

Förpackning: 10 kg

I lager

1594 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Chokladen passar utmärkt för att användas som bas till mousser, krämer, glass, ganacher, tryfflar och praliner, såser, spegelgelé, överdrag och gjutning samt för att göra olika typer av dekorationer.

Denna choklad har en viskositet och smältbarhet på 3 av 5 droppar och är därmed en bra choklad att använda inom de flesta områden som t.ex. överdrag, gjutning, fyllningar, mousser och dekorationer.

Smaken på ÅSÖ mörk choklad 58 % definieras huvudsakligen av en intensiv och behaglig fyllighet av kakao som toppas med subtila inslag av vanilj. Den passar perfekt med sötare ingredienser, exotiska frukter och övriga ingredienser kryddade med vanilj.

En varm mörkbrun färg med en ”snappy” konsistens.

ÅSÖ-chokladen måste tempereras, antingen i en chokladmaskin, för hand med hjälp av tablering eller ympmetoden eller genom att tillsätta Mycryo. Se tempereringskurvan under fliken Tablering.

  • Smält chokladen försiktigt till 45-50 °C (antingen försiktigt i mikrovågsugn, i vattenbad eller på spisen. Rör om hela tiden, chokladen får ej bränna vid).
  • Häll ut ca 2/3-delar till 3/4-delar på en helt slät stenskiva.
  • Bearbeta chokladen genom att stryka ut den ett par gånger så att temperaturen går ner till ca. 26-27 °C.
  • Häll/skapa sedan tillbaka den arbetade och avsvalnade chokladen till den varma chokladen som är kvar i bunken och blandas dem väl.
  • Sluttemperaturen bör ligga på 31-32 °C.
  • Gör ett stelningsprov och se så att chokladen kristalliseras på rätt sätt och blir blank och fin.

Idealtemperatur för att doppa är ca 31-32 °C.

Nettokvantitet: 10 kg

Beteckning: Mörk choklad minst 58% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN).

Förvaringsanvisning: Förvara torrt (max 65% RH), svalt (15-18 °C) och luktfritt. Skyddas från starkt ljus.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2289 kJ
Energi 547 kcal
Fett 36,5 g
Varav mättat fett 21,9 g
Kolhydrat 43,7 g
Varav sockerarter 40,7 g
Protein 5,8 g
Salt 0,01 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag