Meny Meny

Åsö Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 146023, Förpackning: 10 kg

2311 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg
Frakt
Leverans inom 1-2 dagar
Frakt
Fri frakt vid köp över 1500 kr
Frakt
3500 produkter i lager
Frakt
Säker betalning med 20 dagars faktura
Åsö Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

Åsö Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

En mörk allroundchoklad på 58 % som ger en behaglig fyllighet av rostad kakao

Choklad & Kakaoprodukter, Artikelnr: 146023, Förpackning: 10 kg

2311 kr exkl. moms

- +
Lägg i varukorg

Leverans inom 1-2 dagar

Finns i lager

En mörk allroundchoklad på 58 % som ger en behaglig fyllighet av rostad kakao

Passar bra till+

Chokladen passar utmärkt för att användas som bas till mousser, krämer, glass, ganacher, tryfflar och praliner, såser, spegelgelé, överdrag och gjutning samt för att göra olika typer av dekorationer.

Viskositet+

Denna choklad har en viskositet och smältbarhet på 3 av 5 droppar och är därmed en bra choklad att använda inom de flesta områden som t.ex. överdrag, gjutning, fyllningar, mousser och dekorationer.

Smak +

Smaken på ÅSÖ mörk choklad 58 % definieras huvudsakligen av en intensiv och behaglig fyllighet av kakao som toppas med subtila inslag av vanilj. Den passar perfekt med sötare ingredienser, exotiska frukter och övriga ingredienser kryddade med vanilj.

Utseende+

En varm mörkbrun färg med en ”snappy” konsistens.

Temperering+

ÅSÖ-chokladen måste tempereras, antingen i en chokladmaskin, för hand med hjälp av tablering eller ympmetoden eller genom att tillsätta Mycryo. Se tempereringskurvan under fliken Tablering.

Tablering+

  • Smält chokladen försiktigt till 45-50 °C (antingen försiktigt i mikrovågsugn, i vattenbad eller på spisen. Rör om hela tiden, chokladen får ej bränna vid).
  • Häll ut ca 2/3-delar till 3/4-delar på en helt slät stenskiva.
  • Bearbeta chokladen genom att stryka ut den ett par gånger så att temperaturen går ner till ca. 26-27 °C.
  • Häll/skapa sedan tillbaka den arbetade och avsvalnade chokladen till den varma chokladen som är kvar i bunken och blandas dem väl.
  • Sluttemperaturen bör ligga på 31-32 °C.
  • Gör ett stelningsprov och se så att chokladen kristalliseras på rätt sätt och blir blank och fin.

Idealtemperatur för att doppa är ca 31-32 °C.

Specifikationer +

Nettokvantitet: 10 kg

Beteckning: Mörk choklad minst 58% kakao

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN).

Förvaringsanvisning: Förvara torrt (max 65% RH), svalt (15-18 °C) och luktfritt. Skyddas från starkt ljus.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk.

Näringdeklaration per 100g +

Energi Kj 2289 kJ
Energi 547 kcal
Fett 36,5 g
Varav mättat fett 21,9 g
Kolhydrat 43,7 g
Varav sockerarter 40,7 g
Protein 5,8 g
Salt 0,01 g

Relaterade recept

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat