Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (2,5 kg)

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (2,5 kg)

En mörk extra bitter allroundchoklad på 70 % med en härlig intensitet av kakao

Artikelnr: 146021-2

Förpackning: 2,5 kg

I lager

276 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Chokladen passar utmärkt för att användas som bas till praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck, mousse, kräm, bavaroise, crémeux, glass, sås, spegelgelé, överdrag och gjutning samt för att göra olika typer av dekorationer.

Denna kraftfulla choklad har en viskositet och smältbarhet på 3 av 5 droppar och är därmed en bra choklad att använda inom de flesta områden som t.ex. överdrag, gjutning, fyllningar, mousser och dekorationer.

Smaken på ÅSÖ mörk choklad 70 % domineras av en intensiv och kraftfull bitterhet men är ändå väldigt balanserad i sin aromatiska chokladsmak. Rätt mängd av fruktig syrlighet i kombination med en något lägre sötma skapar balans och kontrast i denna choklad.

Mörk och djupbrun kakaofärg.

ÅSÖ-chokladen måste tempereras, antingen i en chokladmaskin, för hand med hjälp av tablering eller ympmetoden eller genom att tillsätta Mycryo.

  • Smält chokladen försiktigt till 45-50 °C (antingen försiktigt i mikrovågsugn, i vattenbad eller på spisen. Rör om hela tiden, chokladen får ej bränna vid).
  • Häll ut ca 2/3-delar till 3/4-delar på en helt slät stenskiva.
  • Bearbeta chokladen genom att stryka ut den ett par gånger så att temperaturen går ner till ca. 26-27 °C.
  • Häll/skapa sedan tillbaka den arbetade och avsvalnade chokladen till den varma chokladen som är kvar i bunken och blandas dem väl.
  • Sluttemperaturen bör ligga på 31-32 °C.
  • Gör ett stelningsprov och se så att chokladen kristalliseras på rätt sätt och blir blank och fin.

Idealtemperatur för att doppa är ca 31-32 °C.

Nettokvantitet: 2,5 kg

Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (SOJALECITIN).

Förvaringsanvisning: Förvara torrt (max 60% RH), svalt (15-18 °C) och luktfritt. Skyddas från starkt ljus.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mjölk.

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2368 kJ
Energi 566 kcal
Fett 42,8 g
Varav mättat fett 25,6 g
Kolhydrat 30,7 g
Varav sockerarter 26,9 g
Protein 8,9 g
Salt 0,02 g

Relaterade produkter

ÅSÖ Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

956 kr exkl. moms

Artikelnr: 146023

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

996 kr exkl. moms

Artikelnr: 146021

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 54 %, mörk choklad, drops, 15000 st/kg (12 kg)

962 kr exkl. moms

Artikelnr: 116014

Förpackning: 12 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 58 %, mörk choklad, pellets (2,5 kg)

265 kr exkl. moms

Artikelnr: 146023-2

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag