Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Dessert från Jesper Zällh

Dessert från Jesper Zällh

Skriv ut

Jesper (#bakinginsweden) bjuder här på en läcker skapelse. Testa att göra den du också!

Du hittar många olika fina överföringsark i vår webshop

Portioner:

Ingredienser

Botten med Lemonosa

  • 165 g Felchlin, Lemonosa, art.nr 49385-6
  • 80 g smör, 80 %
  • 45 g strösocker
  • 110 g vetemjöl
  • 4 g salt
  • 82 g ägg
  • 5 g vallmofrö, blå

Kola med citrontimjan

  • 150 g grädde, 40 %
  • 150 g strösocker
  • 35 g glykos, art.nr 49540
  • 35 g sirap
  • 30 g smör, 80 %
  • 3-4 kvistar citrontimjan, färsk. (Hela kvistar så är det lättare att plocka upp dem.)

Marshmallow

  • 250 g strösocker
  • 90 g vatten
  • 90 g glykos, art.nr 49540
  • 27 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 146 g glykos, art.nr 49540
  • 180 g Felchlin, Lemonosa, art.nr 49385-6

Anvisningar

Botten med Lemonosa

  1. Smält smör och socker i en kastrull.
  2. Smält försiktigt lemonosafyllningen i mikron.
  3. Blanda ihop i kastrullen.
  4. Blanda sedan i saltet och mjölet.
  5. Tillsätt och blanda i äggen.
  6. Fyll i anslagsringar, i plåt eller i baktåliga silikonformar beroende på vilken form man vill ha.
  7. Baka av i 165 °C i ca 11 minuter.

Kola med citrontimjan

  1. Koka allt utom smör och citrontimjan i en kastrull till ca 125 °C.
  2. Rör sedan ner citrontimjan och smör. Låt citrontimjan ligga kvar och dra ett tag för att ge smak, plocka sedan upp de hela kvistarna. Ju längre de ligger i desto mer smak.
  3. Slå sedan kolan över den bakade botten.
  4. Låt stå över natten.

Marshmallow

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Koka upp socker, vatten och 90 g glykossirap till 112 °C och lägg i gelatinbladen så de smälter.
  3. Tillsätt sedan 146 g glykossirap samt kastrullen med socker/gelatin-vätskan i en blandare med visp. Vispa till smeten är som en fluffig massa, likt maräng. Vänd sedan ner Lemonosa som är uppvärmd till 32-34 °C.
  4. Häll ut önskat lager över kolan, låt stå över natt.
  5. Obs! Det kommer bli mer marshmallow än vad som behövs. Slå upp det i en plåt eller fyrkantig form, skär sedan upp när den satt sig så finns det extra citronmarshmallows.

Färdigställande av biten

  1. Smält och färga in Felchlins vita choklad Edelweiss 36 % med Pavoni citrongul färg (fettlöslig, art.nr 26887). Viskositeten är riktigt bra i denna choklad så du behöver inte tillsätta något kakaosmör. TEMPERERA sedan!
  2. Doppa sedan biten i chokladen så att den täcker allt utom ovansidan.
  3. Använd sedan en uppvispad ganach för att spritsa ovansidan. (Vit, mjölk eller mörk - det är en smaksak).
  4. Temperera mörk choklad, t.ex. Felchlin Madagascar 64 % och stryk ut på överföringsark.
  5. Med vänlig hälsning, Jesper Zällh

Produkter i receptet

Felchlin, Lemonosa, citronfyllning (6 kg)

1573 kr exkl. moms

Artikelnr: 49385-6

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

413 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Madagascar 64 %, 72h, mörk choklad, Rondo (2 kg)

573 kr exkl. moms

Artikelnr: 49320-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, citrongul (40 g)

387 kr exkl. moms

Artikelnr: 26887

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, överföringsark, 400x250 mm, bronsfärgade penseldrag (30 st)

680 kr exkl. moms

Artikelnr: 25880

Förpackning: 30 st

I lager

Lägg i varukorg

Glykos (7 kg)

960 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad (1 kg)

1423 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag