Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Skriv ut

“Indiska lagerblad har en fantastisk blommig arom med kraftiga inslag av kanel, jag ville höja upp kaneltonerna med extra kanel. Detta tillsammans med Felchlins Maracaibo 65% blir en otrolig kombination. Och nej, det går inte att göra denna på vanliga lagerblad tyvärr”

Kalle Jungstedt

Portioner: 42 praliner

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin, Kakaosmör art.nr 493360
  • Pavoni, fett- & alkohollöslig färg Svart art.nr 25889
  • Pavoni, fett- & alkohollöslig färg Guld art.nr 25355
  • Felchlin, Sao Palme 60% mörk choklad art.nr 49359

Ganache indiska lagerblad och kanel

  • 116 g Grädde UHT 35%
  • 9 g Glykos art.nr 49540
  • 21 g Trimolin/Invertsocker art.nr 49582
  • 135 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65% mörk choklad art.nr 49316
  • 23,5 g Smör, osaltat 82%
  • 6 st Indiska lagerblad
  • 1 tsk Mald Ceylonkanel
  • 1 nypa Havssalt

Anvisningar

Pralinskal

  1. Använd Pavonis pralinform By Fabrizio Fiorani, PC53 eller annan varfri form.
  2. Smält kakaosmöret och tillsätt guld / svart färg och mixa samman.

Ganache indiska lagerblad och kanel

  1. Skölj lagerbladen i kokande vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
  2. Lägg sedan lagerbladen tillsammans med grädden i en tätslutande behållare över natten i kylskåpet.
  3. Värm upp grädden och lagerbladen till 80°C tillsammans med invertsocker, glykos, kanel och salt.
  4. Låt blandningen svalna av till 30°C.
  5. Sila bort lagerbladen och tillsätt tempererad choklad lite i taget och mixa med stavmixer tills du fått en homogen ganache.
  6. Fyll de chokladgjutna formarna när ganachen håller 28–30°C.
  7. Låt pralinerna kristallisera över natten.
  8. Locka pralinerna.
  9. Pralinerna håller sig bäst om de förvaras i 15°C och 60% luftfuktighet.

Produkter i receptet

Pavoni, pralinform, By Fabrizio Fiorani, PC53, cirkel, 10 g, 21 st/form

315 kr exkl. moms

Artikelnr: 25454

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

755 kr exkl. moms

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, svart (40 g)

345 kr exkl. moms

Artikelnr: 25889

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Sao Palme 60 %, mörk choklad, Rondo (10 kg)

1538 kr exkl. moms

Artikelnr: 49359

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink, 7 kg

562 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Trimolin, invertsocker, 7 kg

500 kr exkl. moms

Artikelnr: 49582

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, Rondo (6 kg)

1449 kr exkl. moms

Artikelnr: 49316

Förpackning: 6 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag