Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Pralin med indiska lagerblad och kanel - 42 praliner (2 formar, Pavoni PC53)

Skriv ut

“Indiska lagerblad har en fantastisk blommig arom med kraftiga inslag av kanel, jag ville höja upp kaneltonerna med extra kanel. Detta tillsammans med Felchlins Maracaibo 65 % blir en otrolig kombination. Och nej, det går inte att göra denna på vanliga lagerblad tyvärr”

Kalle Jungstedt

Portioner: 42 praliner

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • Pavoni, pulverfärg för choklad, svart, art.nr 25889
  • Pavoni, pulverfärg för choklad, guld, art.nr 253550
  • Felchlin, Sao Palme 60 % mörk choklad, art.nr 49359-2

Ganache indiska lagerblad och kanel

  • 116 g grädde UTH 35 %
  • 9 g glykos, art.nr 49540
  • 21 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 135 g Felchlin, Maracaibo Clasificado 65 %, mörk choklad, art.nr 49316-2
  • 23,5 g smör, osaltat 82 %
  • 6 st Indiska lagerblad
  • 1 tsk mald Ceylonkanel
  • 1 nypa havssalt

Anvisningar

Pralinskal

  1. Använd Pavonis pralinform By Fabrizio Fiorani, PC53 eller annan varfri form.
  2. Smält kakaosmöret och tillsätt guld / svart färg och mixa samman.

Ganache indiska lagerblad och kanel

  1. Skölj lagerbladen i kokande vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
  2. Lägg sedan lagerbladen tillsammans med grädden i en tätslutande behållare över natten i kylskåpet.
  3. Värm upp grädden och lagerbladen till 80 °C tillsammans med invertsocker, glykos, kanel och salt.
  4. Låt blandningen svalna av till 30 °C.
  5. Sila bort lagerbladen och tillsätt tempererad choklad lite i taget och mixa med stavmixer tills du fått en homogen ganache.
  6. Fyll de chokladgjutna formarna när ganachen håller 28–30 °C.
  7. Låt pralinerna kristallisera över natten.
  8. Locka pralinerna.
  9. Pralinerna håller sig bäst om de förvaras i 15 °C och 60 % luftfuktighet.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag