Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Bakverk - Bryntsmör-glass

Bakverk - Bryntsmör-glass

Skriv ut

Portioner: Cirka 40 stycken

Ingredienser

Bryntsmör-glass

  • 1000 g mjölk 3%
  • 1000 g grädde 40%
  • 100 g glykos, art.nr 49540
  • 250 g strösocker
  • 250 g brun farinsocker
  • 480 g äggula
  • 3 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 40 g brynt smör salter
  • 10 g salt

Financier

  • 250 g äggvita
  • 225 g florsocker
  • 100 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 80 g dinkelmjöl
  • 200 g brynt smör
  • 5 g salt

Doppchoklad

  • 300 g Valrhona Caramelia
  • 90 g Felchlin kakaosmör, art.nr 493360
  • 50 g fuilletine, t ex Felchlin Croquantine, art.nr 49341

Smörkola

  • 100 g strösocker
  • 150 g ljus sirap
  • 225 g grädde 40%
  • 200 g smör, kubat, kylskåpskallt
  • 5 g salt

Creme Chantilly

  • 200 g grädde 35%
  • 20 g strösocker
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575

Anvisningar

Bryntsmör-glass

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap.
  3. Vispa ihop strösocker, farinsocker och äggulorna.
  4. När uppkoket har nått kokpunkt, häll då vätskan över äggblandningen och sedan tillbaka i kastrullen. Sjud försiktigt till 84°C.
  5. Smält i gelatinbladen, addera salterna och låt stå i kylen i minst 6 timmar innan du kör den i en glassmaskin.
  6. Frys i Pavoni Pavoflex Pastel PX4353.

Financier

  1. Bryn smöret och håll det varmt.
  2. Rör ihop resterande ingredienser i en blandare med visp.
  3. När smöret är brynt, häll det med en tunn stråle, under vispning, ner i basen.
  4. Stryk ut på plåt och baka av i 170°C tills den har fått en gyllenbrun färg på ytan.
  5. Frys direkt och använd sedan den medföljande stansen och stansa ut längder av kakan.

Doppchoklad

  1. Smält chokladen tillsammans med kakaofettet till 40°C.
  2. Addera fuilletine och mixa till mindre bitar med hjälp av en stavmixer.
  3. Doppa sedan den gjutna glassen i chokladmixen.

Smörkola

  1. Koka upp strösocker, sirap och grädde till 117°C.
  2. Häll uppkoket ner i en blandare med vinge. Kör på låg hastighet och addera smöret lite åt gången. När allt smör är tillsatt, addera saltet efter smak.

Creme Chantilly

  1. Mixa ihop samtliga ingredienser och låt stå i 3 timmar. Vispa sedan försiktigt upp blandningen till en krämig konsistens.

Produkter i receptet

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink, 7 kg

590 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad, 1 kg

1260 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmjöl, 1 kg

262 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

807 kr exkl. moms

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

3112 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Croquantine, flagor av rån (2 kg)

425 kr exkl. moms

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag