Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Pralin, Tropical Sunset

Pralin, Tropical Sunset

Skriv ut

Felchlin bjuder på ett recept med ekologisk Dominicana Blanc 36 % fylld med tropisk karamell och vaniljganache.

Portioner: Cirka 200 praliner. Tidsåtgång: Över natt.

Ingredienser

Pralinskal

  • Felchlin Dominicana Blanc 36 %, art.nr 49406-2

Tropisk fruktkaramell

  • 200 g socker
  • 30 g glykos, art.nr 49540
  • 4 g vanilj, art.nr 49575
  • 1 nypa havssalt
  • 45 g vispgrädde
  • 50 g mangopuré, art.nr 497555
  • 50 g passionsfruktspuré, art.nr 497455
  • 50 g kokosnötspuré
  • 30 g smör

Vaniljganache

  • 300 g vispgrädde
  • 25 g smör
  • 4 g vanilj, art.nr 49575
  • 25 g glykos, art.nr 49540
  • 50 g trimolin, invertsocker, art.nr 49582
  • 500 g Felchlin Dominicana Blanc 36 %, art.nr 49406-2

Anvisningar

Pralinskal

  1. Spraya formarna med vitt och orange. Låt stelna och stänk sedan över lite guldfärg och avsluta med gul och grön färg. Gjut pralinskal med Felchlin Dominicana Blanc 36 %.

Tropisk fruktkaramell

  1. Koka karamell med socker, glykos och vanilj.
  2. Koka övriga ingredienser i en annan kastrull, tillsätt sedan detta i karamellen. Vispa ständigt tills temperaturen är 107 grader.
  3. Låt svalna till 35 grader i rumstemperatur. Mixa med stavmixer, låt svalna till 26-30 grader och spritsa 1,5-2 g fyllning i varje form.

    Tips: Mangopurén och passionsfruktspurén kan vid behov kompletteras med socker för sötare karamell.

Vaniljganache

  1. Koka upp grädde, smör, vanilj, glykos och invertsocker. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om med slickepott till det blir en fin ganache.
  2. Låt svalna till 31-35 grader. Spritsa 1,5 g ganache ovanpå fruktkaramellen och låt stelna i 15-18 grader minst 12 timmar, helst över natt.
  3. Locka sedan med tempererad Felchlin Dominicana Blanc 36 %. Ställ in i kylen minst 30 minuter innan formarna försiktigt slås ut.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag