Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Jordgubbspralin med vit choklad

Jordgubbspralin med vit choklad

Skriv ut

Andreas Askling

Assisterande köksmästare på Brasserie Astoria i Stockholm. Är mycket förtjust i det asiatiska köket, men dessert och konditori ligger honom också varmt om hjärtat. När det gäller desserter gillar han att jobba med texturer och mycket frukt och bär – plus choklad!

Portioner: Ca 40 praliner (2 formar Pavoni PC113).

Ingredienser

Pralinskal

  • ÅSÖ Choklad 70 %, art.nr 146021
  • Pavoni, cacaofärg, vit, art.nr 25367
  • Pavoni, cacaofärg, röd, art.nr 25368

Vit ganache

  • 200 g grädde
  • 15 g glykos, art.nr 49540
  • 250 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 25 g smör

Jordgubbskola

  • 330 g socker
  • 30 g citronpuré
  • 150 g jordgubbspuré, art.nr 497000
  • 50 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 10 g Tequila Rose Strawberry Cream
  • 230 g smör

Anvisningar

Pralinskal

  1. Skvätt i vit kakaofärg i den välputsade pralinformen. Låt den torka en stund innan du färgar rött. Gjut sedan skalen med den mörka chokladen och ställ åt sidan.

Vit ganache

  1. Värm grädden och glykos till 70 grader och låt svalna till cirka 40 grader.
  2. Smält chokladen och tillsätt grädden i ett par omgångar. Mixa samman till en slät emulsion.
  3. Mixa i smöret när ganachen håller 40 grader eller strax därunder.

Jordgubbskola

  1. Smält sockret till en ljus karamell, tillsätt smöret och låt massan koka samman.
  2. Tillsätt citron- och jordgubbspuré, koka samman.
  3. Låt sjunka till 50 grader och tillsätt jordgubbslikören och vit choklad, mixa kolan slät.
  4. Fyll pralinskalen när ganachen och håller cirka 28 grader. Låt pralinerna kristalliseras över natten innan du lockar dem med tempererad choklad.

Produkter i receptet

Pavoni, pralinform, PC113, rund, slät, 10 g, 21 st/form

315 kr exkl. moms

Artikelnr: 25434

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Jordgubbspuré (1 l)

209 kr exkl. moms

Artikelnr: 497000

Förpackning: 1 liter

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

378 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

ÅSÖ Choklad min. 70 %, mörk choklad, pellets (10 kg)

810 kr exkl. moms

Artikelnr: 146021

Förpackning: 10 kg

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, cacaofärg, röd (200 g)

464 kr exkl. moms

Artikelnr: 25368

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink, 7 kg

562 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag