Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Prinsessmoussetårta

Prinsessmoussetårta

Skriv ut

Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk. 

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019. 

Portioner: 2 tårtor, Pavoni silikonform 3D Cake Sunny

Ingredienser

Mandelbotten

  • 150 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 70 g socker (del 1)
  • 225 g ägg
  • 60 g smör
  • 49 g äggvita
  • 30 g socker (del 2)

Hallonkrisp

  • 50 g frystorkade hallon
  • 50 g Felchlin, Croquantine, art.nr 49341
  • 70 g Felchlin, Rustica Noble Valencia 60 % mandelpraliné, art.nr 493981
  • 50 g Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad, art.nr 49388-2

Crème brûlée

  • 160 g mjölk
  • 160 g grädde
  • 50 g socker
  • 80 g äggula
  • 6 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575

Hallonkompott

  • 225 g frysta hallon
  • 38 g socker (del 1)
  • 1/2 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 13 g glykos, art.nr 49540
  • 5 g dextros
  • 6 g socker (del 2)
  • 2 g pektin NH
  • 10 g citronpuré

Mandelmousse

  • 700 g grädde
  • 25 g glykos, art.nr 49540
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 85 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 30 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 150 g mandelmassa 50/50, art.nr 210323
  • 15 g bittermandelmassa

Vit chokladspray

  • 50 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 50 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 3 g Pavoni, vit pulverfärg för choklad, art.nr 253540

Anvisningar

Mandelbotten

  1. Vispa äggvita och socker (del 2) fluffigt i en skål.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda mandelmjöl, socker (del 1) och ägg i en separat skål.
  4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop.
  5. Vänd ner mjöl-, socker- och äggblandningen i äggviteblandningen. Blanda försiktigt.
  6. Häll smeten i anslagsringar á 140 mm.
  7. Baka av på 190 grader i 15 minuter.

Hallonkrisp

  1. Smält chokladen i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  2. Bred ut på mandelbottnarna.

Crème brûlée

  1. Koka upp allt utom gelatinet till 83 grader.
  2. Blanda i gelatinet.
  3. Fyll i silikonformar eller anslagsringar á 140 mm.

Hallonkompott

  1. Blanda socker (del 2) och pektin i en skål.
  2. Blanda hallon, socker (del 1), vaniljstång, glykos och dextros. Koka upp till 40 grader.
  3. Tillsätt socker- och pektinblandningen. Tillsätt citronpurén. Koka upp.
  4. Häll i Pavoni silikonform Cake Top 05. Låt stelna i kylen, frys den sedan.

Mandelmousse

  1. Blanda mandelmassa och bittermandelmassa med en del av grädden.
  2. Koka upp resterande grädde, glykos och vaniljstång.
  3. Blanda samtliga ingredienser.
  4. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar.
  5. Vispa.

Dekor

  1. Gör marsipanblad och blommor som på bilden. Spritsa ut tempererad choklad i form av grenar i kakaopulver. Pensla bort kakaopulvret. Fäst marsipanbladen och blommorna på chokladgrenarna.

Montering

  1. Ploppa ut interiörerna ur formarna och bygg upp dem på mandelbottnarna.
  2. Spritsa mandelmoussen i Pavoni silikonform 3D Cake Sunny eller liknande form.
  3. Lägg i interiörerna och frys in.
  4. Ploppa ut och spraya vit chokladspray och därefter guldmetallic-skiktet (se nedan).
  5. Toppa med choklad- och marsipandekoren.

Vit chokladspray

  1. Smält chokladen och kakaosmöret och mixa med chokladfärgen. Spraya. Alternativt använd Pavoni Dolce Velluto vit sprayfärg, artnr 253390.

Ytskiktdekor guldmetallic

  1. Blanda vodka med Pavoni guldmetallic pulverfärg för choklad, artnr 253550. Spraya. Alternativt använd färdig spray, t ex Pavoni metallicspray guld, artnr 342000, eller Pavoni Stardust pulverspray guld, artnr 268840.

Tips

  1. Tidsåtgång: Ca 1 timme för att baka allt, ca 30 min för montering. Moussen måste vila minst 6 timmar.
    OBS! Det är viktigt att de delar som ska frysas blir riktigt frysta. Bäst är att använda en chockfrys.

Produkter i receptet

Pavoni, silikonform 3D Cake, KE015, Bombée, d: 180 mm, h: 50 mm

286 kr exkl. moms

Artikelnr: 25670

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Croquantine, flagor av rån (2 kg)

425 kr exkl. moms

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Rustica Noble Valencia 60 %, mandelfyllning (5 kg)

1950 kr exkl. moms

Artikelnr: 493981

Förpackning: 5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

586 kr exkl. moms

Artikelnr: 49388-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

412 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

807 kr exkl. moms

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmjöl, 1 kg

262 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmassa, 50/50 (2,5 kg)

207 kr exkl. moms

Artikelnr: 210323

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Anslagsring, d: 140 mm, h: 40 mm

106 kr exkl. moms

Artikelnr: 80324

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

3112 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, vit (40 g)

362 kr exkl. moms

Artikelnr: 253540

Förpackning: 1 st

Ej i lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Dolce Velluto sprayfärg, vit (400 ml)

520 kr exkl. moms

Artikelnr: 253390

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, guld, metallic (40 g)

418 kr exkl. moms

Artikelnr: 253550

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Stardust pulverspray, guld, pärleffekt (10 g)

155 kr exkl. moms

Artikelnr: 268840

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, metallicspray, guld (150 ml)

393 kr exkl. moms

Artikelnr: 342000

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad, 1 kg

1260 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink, 7 kg

590 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag