Mandelbotten
Vispa äggvita och socker (del 2) fluffigt i en skål.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda mandelmjöl, socker (del 1) och ägg i en separat skål.
Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop.
Vänd ner mjöl-, socker- och äggblandningen i äggviteblandningen. Blanda försiktigt.
Häll smeten i anslagsringar á 140 mm.
Baka av på 190 grader i 15 minuter.
Hallonkrisp
Smält chokladen i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
Bred ut på mandelbottnarna.
Crème brûlée
Koka upp allt utom gelatinet till 83 grader.
Blanda i gelatinet.
Fyll i silikonformar eller anslagsringar á 140 mm.
Hallonkompott
Blanda socker (del 2) och pektin i en skål.
Blanda hallon, socker (del 1), vaniljstång, glykos och dextros. Koka upp till 40 grader.
Tillsätt socker- och pektinblandningen. Tillsätt citronpurén. Koka upp.
Häll i Pavoni silikonform Cake Top 05. Låt stelna i kylen, frys den sedan.
Mandelmousse
Blanda mandelmassa och bittermandelmassa med en del av grädden.
Koka upp resterande grädde, glykos och vaniljstång.
Blanda samtliga ingredienser.
Låt stelna i kylen i minst 6 timmar.
Vispa.
Dekor
Gör marsipanblad och blommor som på bilden. Spritsa ut tempererad choklad i form av grenar i kakaopulver. Pensla bort kakaopulvret. Fäst marsipanbladen och blommorna på chokladgrenarna.
Montering
Ploppa ut interiörerna ur formarna och bygg upp dem på mandelbottnarna.
Spritsa mandelmoussen i Pavoni silikonform 3D Cake Sunny eller liknande form.
Lägg i interiörerna och frys in.
Ploppa ut och spraya vit chokladspray och därefter guldmetallic-skiktet (se nedan).
Toppa med choklad- och marsipandekoren.
Vit chokladspray
Smält chokladen och kakaosmöret och mixa med chokladfärgen. Spraya. Alternativt använd Pavoni Dolce Velluto vit sprayfärg, artnr 253390.
Ytskiktdekor guldmetallic
Blanda vodka med Pavoni guldmetallic pulverfärg för choklad, artnr 253550. Spraya. Alternativt använd färdig spray, t ex Pavoni metallicspray guld, artnr 342001, eller Pavoni Stardust pulverspray guld, artnr 268840.
Tips
Tidsåtgång: Ca 1 timme för att baka allt, ca 30 min för montering. Moussen måste vila minst 6 timmar.
OBS! Det är viktigt att de delar som ska frysas blir riktigt frysta. Bäst är att använda en chockfrys.