Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Prinsessmoussetårta

Prinsessmoussetårta

Skriv ut

Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk. 

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019. 

Portioner: 2 tårtor, Pavoni silikonform 3D Cake Sunny

Ingredienser

Mandelbotten

  • 150 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 70 g socker (del 1)
  • 225 g ägg
  • 60 g smör
  • 49 g äggvita
  • 30 g socker (del 2)

Hallonkrisp

  • 50 g frystorkade hallon
  • 50 g Felchlin, Croquantine, art.nr 49341
  • 70 g Felchlin, Fina Noble Valencia 60 % mandelpraliné, art.nr 49334
  • 50 g Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad, art.nr 49388-2

Crème brûlée

  • 160 g mjölk
  • 160 g grädde
  • 50 g socker
  • 80 g äggula
  • 6 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575

Hallonkompott

  • 225 g frysta hallon
  • 38 g socker (del 1)
  • 1/2 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 13 g glykos, art.nr 49540
  • 5 g dextros
  • 6 g socker (del 2)
  • 2 g pektin NH
  • 10 g citronpuré

Mandelmousse

  • 700 g grädde
  • 25 g glykos, art.nr 49540
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 85 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 30 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 150 g mandelmassa 50/50, art.nr 210323
  • 15 g bittermandelmassa

Vit chokladspray

  • 50 g Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360
  • 50 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 3 g Pavoni, vit pulverfärg för choklad, art.nr 25354

Anvisningar

Mandelbotten

  1. Vispa äggvita och socker (del 2) fluffigt i en skål.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda mandelmjöl, socker (del 1) och ägg i en separat skål.
  4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop.
  5. Vänd ner mjöl-, socker- och äggblandningen i äggviteblandningen. Blanda försiktigt.
  6. Häll smeten i anslagsringar á 140 mm.
  7. Baka av på 190 grader i 15 minuter.

Hallonkrisp

  1. Smält chokladen i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  2. Bred ut på mandelbottnarna.

Crème brûlée

  1. Koka upp allt utom gelatinet till 83 grader.
  2. Blanda i gelatinet.
  3. Fyll i silikonformar eller anslagsringar á 140 mm.

Hallonkompott

  1. Blanda socker (del 2) och pektin i en skål.
  2. Blanda hallon, socker (del 1), vaniljstång, glykos och dextros. Koka upp till 40 grader.
  3. Tillsätt socker- och pektinblandningen. Tillsätt citronpurén. Koka upp.
  4. Häll i Pavoni silikonform Cake Top 05. Låt stelna i kylen, frys den sedan.

Mandelmousse

  1. Blanda mandelmassa och bittermandelmassa med en del av grädden.
  2. Koka upp resterande grädde, glykos och vaniljstång.
  3. Blanda samtliga ingredienser.
  4. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar.
  5. Vispa.

Dekor

  1. Gör marsipanblad och blommor som på bilden. Spritsa ut tempererad choklad i form av grenar i kakaopulver. Pensla bort kakaopulvret. Fäst marsipanbladen och blommorna på chokladgrenarna.

Montering

  1. Ploppa ut interiörerna ur formarna och bygg upp dem på mandelbottnarna.
  2. Spritsa mandelmoussen i Pavoni silikonform 3D Cake Sunny.
  3. Lägg i interiörerna och frys in.
  4. Ploppa ut och spraya vit chokladspray och därefter silvermetallic-skiktet (se nedan).
  5. Toppa med choklad- och marsipandekoren.

Vit chokladspray

  1. Smält chokladen och kakaosmöret och mixa med chokladfärgen. Spraya.
    Alternativt använd Pavoni Dolce Velluto vit sprayfärg, artnr 25339.

Ytskiktdekor silvermetallic

  1. Blanda vodka med Pavoni silvermetallic pulverfärg för choklad, artnr 25356. Spraya.
    Alternativt använd färdig spray, t ex Pavoni metallicspray silver, artnr 34205, eller Pavoni Stardust pulverspray silver, artnr 26885.

Tips

  1. Tidsåtgång: Ca 1 timme för att baka allt, ca 30 min för montering. Moussen måste vila minst 6 timmar.
    OBS! Det är viktigt att de delar som ska frysas blir riktigt frysta. Bäst är att använda en chockfrys.

Produkter i receptet

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Croquantine, flagor av rån

350 kr exkl. moms

Artikelnr: 49341

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Fina Noble Valencia 60 %, mandelfyllning (5 kg)

1505 kr exkl. moms

Artikelnr: 49334

Förpackning: 5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Bionda 36 %, vit choklad, Rondo

502 kr exkl. moms

Artikelnr: 49388-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Elvesia Dominikanska rep. 42 %, 30h, mjölkchoklad, ekologisk, Rondo

554 kr exkl. moms

Artikelnr: 49376-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo

346 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kakaosmör, Felchlin (2,5 kg)

682 kr exkl. moms

Artikelnr: 493360

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmjöl

250 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmassa, 50/50 (2,5 kg)

177 kr exkl. moms

Artikelnr: 210323

Förpackning: 2,5 kg

I lager

Lägg i varukorg

Anslagsring, d: 140 mm, h: 40 mm

92 kr exkl. moms

Artikelnr: 80324

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

2964 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, vit, 40 g

329 kr exkl. moms

Artikelnr: 25354

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Dolce Velluto sprayfärg, vit, 400 ml

472 kr exkl. moms

Artikelnr: 25339

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, pulverfärg för choklad, silver, metallic, 40 g

380 kr exkl. moms

Artikelnr: 25356

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, Stardust pulverspray, silver, pärleffekt, 10 g

141 kr exkl. moms

Artikelnr: 26885

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, metallicspray, guld, 150 ml

357 kr exkl. moms

Artikelnr: 34200

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad

1110 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Glykos, hink

529 kr exkl. moms

Artikelnr: 49540

Förpackning: 7 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag