Meny Meny
Prinsessmoussetårta
Prinsessmoussetårta
Prinsessmoussetårta

Så här gör du:

Mandelbotten

Vispa äggvita och socker (del 2) fluffigt i en skål.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda mandelmjöl, socker (del 1) och ägg i en separat skål.

Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop.

Vänd ner mjöl-, socker- och äggblandningen i äggviteblandningen. Blanda försiktigt.

Häll smeten i anslagsringar á 140 mm.

Baka av på 190 grader i 15 minuter.

Hallonkrisp

Smält chokladen i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Bred ut på mandelbottnarna.

Crème brûlée

Koka upp allt utom gelatinet till 83 grader.

Blanda i gelatinet.

Fyll i silikonformar eller anslagsringar á 140 mm.

Hallonkompott

Blanda socker (del 2) och pektin i en skål.

Blanda hallon, socker (del 1), vaniljstång, glykos och dextros. Koka upp till 40 grader.

Tillsätt socker- och pektinblandningen. Tillsätt citronpurén. Koka upp.

Häll i Pavoni silikonform Cake Top 05. Låt stelna i kylen, frys den sedan.

Mandelmousse

Blanda mandelmassa och bittermandelmassa med en del av grädden.

Koka upp resterande grädde, glykos och vaniljstång.

Blanda samtliga ingredienser.

Låt stelna i kylen i minst 6 timmar.

Vispa.

Dekor

Gör marsipanblad och blommor som på bilden. Spritsa ut tempererad choklad i form av grenar i kakaopulver. Pensla bort kakaopulvret. Fäst marsipanbladen och blommorna på chokladgrenarna.

Montering

Ploppa ut interiörerna ur formarna och bygg upp dem på mandelbottnarna.

Spritsa mandelmoussen i Pavoni silikonform 3D Cake Sunny eller liknande form.

Lägg i interiörerna och frys in.

Ploppa ut och spraya vit chokladspray och därefter guldmetallic-skiktet (se nedan).

Toppa med choklad- och marsipandekoren.

Vit chokladspray

Smält chokladen och kakaosmöret och mixa med chokladfärgen. Spraya. Alternativt använd Pavoni Dolce Velluto vit sprayfärg, artnr 253390.

Ytskiktdekor guldmetallic

Blanda vodka med Pavoni guldmetallic pulverfärg för choklad, artnr 253550. Spraya. Alternativt använd färdig spray, t ex Pavoni metallicspray guld, artnr 342001, eller Pavoni Stardust pulverspray guld, artnr 268840.

Tips

Tidsåtgång: Ca 1 timme för att baka allt, ca 30 min för montering. Moussen måste vila minst 6 timmar.
OBS! Det är viktigt att de delar som ska frysas blir riktigt frysta. Bäst är att använda en chockfrys.

Prinsessmoussetårta

Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk. 

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019. 

Ikon2 tårtor, Pavoni silikonform 3D Cake Sunny eller liknande form

Spara som favorit

Ingredienser

Mandelbotten

  • 150 g mandelmjöl ikonKöp
  • 70 g socker (del 1)
  • 225 g ägg
  • 60 g smör
  • 49 g äggvita
  • 30 g socker (del 2)

Hallonkrisp

  • 50 g frystorkade hallon
  • 50 g Felchlin, Croquantine ikonKöp
  • 70 g Felchlin, Rustica Noble Valencia 60 % mandelpraliné ikonKöp
  • 50 g Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad ikonKöp

Crème brûlée

  • 160 g mjölk
  • 160 g grädde
  • 50 g socker
  • 80 g äggula
  • 6 g gelatinblad ikonKöp
  • 1 st vaniljstång ikonKöp

Hallonkompott

  • 225 g frysta hallon
  • 38 g socker (del 1)
  • 1/2 st vaniljstång ikonKöp
  • 13 g glykos ikonKöp
  • 5 g dextros
  • 6 g socker (del 2)
  • 2 g pektin NH
  • 10 g citronpuré

Mandelmousse

  • 700 g grädde
  • 25 g glykos ikonKöp
  • 1 st vaniljstång ikonKöp
  • 85 g Felchlin Edelweiss 36 % ikonKöp
  • 30 g Felchlin, rivet kakaosmör ikonKöp
  • 150 g mandelmassa 50/50 ikonKöp
  • 15 g bittermandelmassa

Vit chokladspray

  • 50 g Felchlin, rivet kakaosmör ikonKöp
  • 50 g Felchlin Edelweiss 36 % ikonKöp
  • 3 g Pavoni, vit pulverfärg för choklad ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Mandelbotten

Vispa äggvita och socker (del 2) fluffigt i en skål.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda mandelmjöl, socker (del 1) och ägg i en separat skål.

Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop.

Vänd ner mjöl-, socker- och äggblandningen i äggviteblandningen. Blanda försiktigt.

Häll smeten i anslagsringar á 140 mm.

Baka av på 190 grader i 15 minuter.

Hallonkrisp

Smält chokladen i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Bred ut på mandelbottnarna.

Crème brûlée

Koka upp allt utom gelatinet till 83 grader.

Blanda i gelatinet.

Fyll i silikonformar eller anslagsringar á 140 mm.

Hallonkompott

Blanda socker (del 2) och pektin i en skål.

Blanda hallon, socker (del 1), vaniljstång, glykos och dextros. Koka upp till 40 grader.

Tillsätt socker- och pektinblandningen. Tillsätt citronpurén. Koka upp.

Häll i Pavoni silikonform Cake Top 05. Låt stelna i kylen, frys den sedan.

Mandelmousse

Blanda mandelmassa och bittermandelmassa med en del av grädden.

Koka upp resterande grädde, glykos och vaniljstång.

Blanda samtliga ingredienser.

Låt stelna i kylen i minst 6 timmar.

Vispa.

Dekor

Gör marsipanblad och blommor som på bilden. Spritsa ut tempererad choklad i form av grenar i kakaopulver. Pensla bort kakaopulvret. Fäst marsipanbladen och blommorna på chokladgrenarna.

Montering

Ploppa ut interiörerna ur formarna och bygg upp dem på mandelbottnarna.

Spritsa mandelmoussen i Pavoni silikonform 3D Cake Sunny eller liknande form.

Lägg i interiörerna och frys in.

Ploppa ut och spraya vit chokladspray och därefter guldmetallic-skiktet (se nedan).

Toppa med choklad- och marsipandekoren.

Vit chokladspray

Smält chokladen och kakaosmöret och mixa med chokladfärgen. Spraya. Alternativt använd Pavoni Dolce Velluto vit sprayfärg, artnr 253390.

Ytskiktdekor guldmetallic

Blanda vodka med Pavoni guldmetallic pulverfärg för choklad, artnr 253550. Spraya. Alternativt använd färdig spray, t ex Pavoni metallicspray guld, artnr 342001, eller Pavoni Stardust pulverspray guld, artnr 268840.

Tips

Tidsåtgång: Ca 1 timme för att baka allt, ca 30 min för montering. Moussen måste vila minst 6 timmar.
OBS! Det är viktigt att de delar som ska frysas blir riktigt frysta. Bäst är att använda en chockfrys.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat