Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Visa sortimentmeny

Sortiment

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

Edelweiss 36 % - Vit choklad när den är som bäst

Detta kan nog vara den högsta möjliga kvalité på vit couverture som för närvarande finns tillgänglig på marknaden.

Den är följsam, har bra viskositet och är väldigt lätt att temperera både för hand och i maskin och har ett blankt utseende när den används för antingen gjutning eller överdrag. Den är naturligtvis även helt sagolik att använda i olika typer av mousser, fyllningar, ganacher, glassar och även i matlagning.

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

438 kr exkl. moms

Lägg i varukorg
Säker betalning med 20 dagars faktura

Varmvit till kulörten, en blandning av äggskalsvit till elfenbensvit.

Den intensiva bearbetningen under själva conchningsprocessen av denna välbalanserade vita couverture bjuder på en delikat gräddig- och karamellrik smak som rundas av med subtila toner av äkta Bourbonvanilj från Mananara, Madagaskar. Den långa eftersmaken ger också en mild och sävlig smak av Akaciablommig honung. 

Praliner, tryfflar, ganacher, bon bons, konfekt, chokladkakor och bräck, mousse, kräm, bavaroise, crémeux, glass, sås, gjutning av ihåliga skal som praliner och figurer, övrig matlagning och dekorationer av olika slag mm.

Överdrag, gjutning, fyllning och dekorationer.

Dessutom är den vita chokladen Edelweiss 36% från Felchlin den perfekta basen för att t.ex. skapa smaksatta chokladkakor, lollipops och Bon Bons med alla olika varianter av OSA-fyllningar.

Mycket hög viskositet med 3 av 3 enligt Felchlins gradering. Mycket lätt att temperera både för hand och i maskin. I maskin kan den dessutom gå i stort sett hur länge som helst utan att bli tjock. Behöver således ej någon extra tillsättning av kakaosmör, då den är förträfflig precis som den är.

Viskositet 3 av 3
Kakaofett 36 %
Mjölkfett 4,7 %
Socker 49,3 %

Smält till 48-50 °C 
Kyl ner till 25-27 °C
Arbetstemperatur 29-31 °C  

Nettokvantitet: 2 kg

Beteckning: Vit chokladöverdrag

Ingredienser: Socker, kakaosmör, MJÖLKPULVER, SKUMMJÖLKSPULVER, emulgeringsmedel (SOJALECITIN), vaniljextrakt.

Förvaringsanvisning: Förvaras svalt och torrt, gärna under +18 °C.

Bruksanvisning:

Kan innehålla spår av: mandel

Näringdeklaration per 100g

Energi Kj 2483 kJ
Energi 593 kcal
Fett 40,8 g
Varav mättat fett 24,5 g
Kolhydrat 49,4 g
Varav sockerarter 49,4 g
Protein 7,1 g
Salt 0,3 g

Relaterade recept

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag