Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Tårta med hjortron, vaniljmousse och praliné på mandelbotten

Tårta med hjortron, vaniljmousse och praliné på mandelbotten

Skriv ut

Jennie Elmerfors

Driver egna företaget Bread & Sweets by Jennie i Västerås efter många år på Gateau i Stockholm. Årets konditor 2007, svarade för kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllopstårta 2010. Gillar att överraska med spännande, oväntade smaker.

Portioner: 4 tårtor, Pavoni silikonform 3D Cake Queen

Ingredienser

Hjortronkompott

  • 600 g hjortron
  • 25 g citronpuré
  • 160 g socker
  • 15 g gelatinblad, art.nr 49275

Mjukseg mandelbotten

  • 150 g ägg
  • 180 g socker
  • 150 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 3 g citronzest

Mandelpraliné

  • 180 g rostad mandel
  • 1,5 g salt
  • 150 g socker
  • 90 g Felchlin Accra Lait 42 %, art.nr 49360-2

Vit vaniljchokladmousse

  • 216 g grädde
  • 1 st vaniljstång, art.nr 49575
  • 435 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 100 g äggula
  • 80 g socker
  • 12 g gelatinblad, art.nr 49275
  • 1100 g grädde

Anvisningar

Hjortronkompott

  1. Koka försiktigt ihop hjortron, citron och socker.
  2. Tillsätt gelatin.
  3. Häll upp i Pavoni interiörform KE020, beräkna 200 g kompott per form.
  4. Frys.

Mjukseg mandelbotten

  1. Använd en 16 cm anslagsring och sätt en mindre ring i mitten som passar hålet på tårtformen. Spritsa ut smeten mellan ringarna, baka i 160 grader i cirka 16 minuter. Varje tårtbotten bör väga ca 120 g.

Mandelpraliné

  1. Mixa mandel med socker och salt till en oljig massa.
  2. Tillsätt mjölkchokladen och fortsätt mixa till en slät massa.
  3. Spritsa pralinén i ett tunt lager på mandelbotten.

Vit vaniljchokladmousse

  1. Väg upp chokladen i en skål.
  2. Koka upp 216 g grädde och vaniljstång, låt dra cirka 15 minuter.
  3. Koka upp igen och sila den över chokladen. Mixa slät.
  4. Värm äggula och socker till 85 grader, vispa svalt.
  5. Smält gelatin och tillsätt i blandningen.
  6. Vänd ner ägg- och sockerblandningen i chokladen och vänd sist ner löst vispad grädde.
  7. Fyll Pavoniformen Queen. Lägg i hjortroninteriören och avsluta med botten. Gör även kupoler av moussen och använd som dekor.
  8. Glasera med valfri glaze och dekorera efter eget tycke och smak.

Produkter i receptet

Pavoni, silikonform 3D Cake, KE018, Queen, d: 180 mm, h: 57 mm

273 kr exkl. moms

Artikelnr: 26831

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

Pavoni, silikonform 3D Cake, KE020, interiör, d: 153 mm, h: 44 mm

273 kr exkl. moms

Artikelnr: 25677

Förpackning: 1 st

I lager

Lägg i varukorg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Accra Lait 42 %, mjölkchoklad, Rondo (2 kg)

406 kr exkl. moms

Artikelnr: 49360-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

378 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmjöl, 1 kg

250 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Bourbonvanilj, ekologisk (250 g)

2964 kr exkl. moms

Artikelnr: 49575

Förpackning: 250 g

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad, 1 kg

1200 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag