Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Claudia Chindeas chokladägg

Claudia Chindeas chokladägg

Skriv ut

Claudia Chindea, konditor på Cederleüfs & Svenheimers i Sävedalen strax utanför Göteborg, använder Felchlins choklad både till praliner och bakverk. 

Claudia överraskar ofta med mycket vackra och fantastiskt välgjorda dekorationer i choklad, men även i marsipan. Hennes erfarenhet som keramiker och smyckesdesigner i hemlandet Rumänien kommer väl till pass i konditorjobbet.

Claudia har jobbat hos Cederleüfs & Svenheimers sedan 2017 och var finalist i Årets konditor 2019. 

Portioner: 8 hela ägg (2 formar NO: 555)

Ingredienser

Chokladskal

  • 1000 g Felchlin, Bionda 36 %, blond choklad, art.nr 49388-2
  • 100 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, ljusbrun, art.nr 26022
  • Pavoni, Seasons, cacaofärg, mörkbrun, art.nr 26019
  • Felchlin, rivet kakaosmör, art.nr 493360

Dekor

  • Felchlin, Sao Palme 60 %, mörk choklad, art.nr 49359-2
  • Pavoni, metallicspray, guld, art.nr 342001

Anvisningar

Chokladskal

  1. Spraya chokladäggformen med tempererat kakaosmör. Dekorera med Pavoni Seasons cacaofärg.
  2. Gjut chokladskal med Felchlin Bionda 36 %.
  3. Gjut bottenplattor av Felchlin Edelweiss 36 % i silikonform Formaflex Mini Savarin FR005 från Pavoni. Ploppa ut efter att chokladen kristalliserat och använd som bottenplatta till ägget.

Dekor

  1. Spritsa en spiral med Felchlin Sao Palme 60 % på en bit papper som snurrar på ett roterande bord.
  2. Spraya med guldfärg.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag