Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Sommardessert med krusbär, fläder och vit choklad

Skriv ut

Andreas Askling

Assisterande köksmästare på Brasserie Astoria i Stockholm. Är mycket förtjust i det asiatiska köket, men dessert och konditori ligger honom också varmt om hjärtat. När det gäller desserter gillar han att jobba med texturer och mycket frukt och bär – plus choklad!

Portioner: Ca 10 portioner

Ingredienser

Chokladmousse

  • 150 g lättvispad grädde
  • 25 g socker
  • 22,5 g vispgrädde
  • 45 g Felchlin Edelweiss 36 %, art.nr 49367-2
  • 25 g karamelliserad vit choklad (rostad, smulad vit choklad)
  • 3 g gelatinblad, art.nr 49275

Krusbärskompott

  • 300 g krusbär
  • 120 g socker
  • 2 st gelatinblad, art.nr 49275

Fläderskum

  • 25 g socker
  • 20 g grädde
  • 38 g mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 30 g flädersaft (koncentrerad)
  • 60 g färskost
  • några droppar fläderessens

Mandelkaka

  • 53 g mandelmjöl, art.nr 49562
  • 66 g socker
  • 50 g ägg

Anvisningar

Chokladmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Smält 45 g vit choklad med sockret.
  3. Koka vispgrädden och blanda sedan med den varma chokladen och urkramade gelatinblad.
  4. Låt svalna något och vänd ner den mixade rostade chokladen.
  5. Vänd i alla ingredienserna tillsammans med den vispade grädden.
  6. Fyll ut smeten i valfri silikonform t ex Pavoni PX071 Quenelle och frys in.

Krusbärskompott

  1. Koka upp bär och socker, mixa.
  2. Rör i de blötlagda gelatinbladen, sila och kyl ner.

Fläderskum

  1. Koka upp socker, grädde och mjölk.
  2. Sila och häll över resterande ingredienser.
  3. Fyll upp i sifon med 1-2 patroner.

Mandelkaka

  1. Vispa ägg och socker. Vänd ner mjölet.
  2. Grädda i form med bakplåtspapper i 180 grader i 20–25 minuter.

    Servering
    Lägg en bit mandelkaka i botten, ploppa ut chokladmoussen ur formen och lägg ovanpå. Spritsa ut några klickar krusbärskompott och en rejäl klick fläderskum. Servera tillsammans med blommor och små färska örter som på bilden.

Produkter i receptet

I lager

Lägg i varukorg

Felchlin, Edelweiss 36 %, vit choklad, Rondo (2 kg)

412 kr exkl. moms

Artikelnr: 49367-2

Förpackning: 2 kg

I lager

Lägg i varukorg

Gelatinblad, 1 kg

1260 kr exkl. moms

Artikelnr: 49275

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Mandelmjöl, 1 kg

262 kr exkl. moms

Artikelnr: 49562

Förpackning: 1 kg

I lager

Lägg i varukorg

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra och beställ
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag