Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Hallonpannacotta Vit Chokladmousse

Hallonpannacotta Vit Chokladmousse

Skriv ut

Daniel Roos har skapat denna fantastiska julinspirerade dessert bara för oss, med god hjälp av fina Pavoni-formar. Julen blev just ännu godare!

Portioner: ca 10 st

Ingredienser

HALLONPANNACOTTA

  1. 250 g hallonpuré
  2. 250 g grädde
  3. 50 g socker
  4. 1 vaniljstång
  5. 2 gelatinblad

VIT CHOKLADMOUSSE

  1. 87 g äggula
  2. 125 g sockerlag
  3. 250 g vit choklad Edelweiss 36%
  4. 2,5 gelatinblad
  5. 500 g grädde

CHOKLADPANNACOTTA

  1. 250 g vispgrädde
  2. 15 g strösocker
  3. 1/2 gelatinblad
  4. 150 g mörk choklad Maracaibo Clasificado 65%

CHOKLADBROWNIEBOTTEN

  1. 125 g smält smör
  2. 110 g mörk choklad Sao Palme 75%
  3. 100 g ägg
  4. 110 g strösocker
  5. 35 g vetemjöl
  6. 2 g salt

MÖRDEG

  1. 120 g smör
  2. 240 g mjöl
  3. 120 g socker
  4. 50 g ägg
  5. 2 g bakpulver

HALLONKRÄM

  1. 125 g hallonpuré
  2. 50 g vatten
  3. 12 g strösocker
  4. 8 g citronjuice
  5. 2 ½ g agar agar

DEKORERING

  1. skurna hallon

Anvisningar

HALLONPANNACOTTA

  1. Koka hallonpurén tillsammans med grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt därefter gelatinet. Fyll upp smeten i Sphere-formen, art.nr 26864 och frys sedan pannacottan.

VIT CHOKLADMOUSSE

  1. Blötlägg gelatinet. Vispa äggulorna fluffiga. Koka sockerlagen till 120° och häll det över äggulan. Låt det vispa kallt. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull och vänd ner det i äggulan. Smält den vita chokladen till 45° och vänd sedan ner den i äggblandningen. Avsluta med att vända ner lättvispad grädde. Fyll upp moussen i Sphere-formen samt en lämplig ringformad form, t ex Disco Piccolo-formen och frys moussen. Har du ingen ringform så spritsa en rund ring i samma diameter som Disco Piccolo-formen.

CHOKLADPANNACOTTA

  1. Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med strösockret och häll det över chokladen och mixa det slätt. Kyl ner pannacottan och dela den på två. Fyll hälften i Anello Piccolo-formen och sedan andra hälften i Disco Piccolo-formen, frys sedan båda formarna.

CHOKLADBROWNIEBOTTEN

  1. Smält chokladen och smöret. Blanda ihop ägg och socker och vänd försiktigt ner chokladblandningen i smeten, blanda väl och avsluta med att gå i med dom torra varorna. Stryk ut i ett bläck och grädda i ca 10–15 minuter i 200°. När bottnen svalnat, stansa ut en rund bottenplatta lika stor som Disco Piccolo-formen.

MÖRDEG

  1. Dela smöret i små bitar och kör det i en matberedare med socker, mjöl och bakpulver, använd vinge. När allt i bunken får fin sandkonsistens, tillsätt äggen och kör i hop degen. Kyl några timmar i kylen och kavla sedan degen ca 2–3 mm tunn och stansa ut runda små bottnar med samma diameter som Anello Piccolo-formen (formad som en ihålig ring). Baka bottnarna i 170° i ca 5 minuter.

HALLONKRÄM

  1. Väg upp alla ingredienser i en kastrull och koka i 2 minuter. Kyl sedan smeten på ett isbad och låt stå att stelna. Mixa sedan väldigt noga till en slät kräm.

MONTERING

  1. Börja med att placera browniebottnen (med samma diameter som Disco Piccollo-formen) i botten på en tallrik eller på en bakelsebricka. Ta sedan chokladpannacottan som är fylld i Disco Piccollo-formen och lägg den på browniebottnen. Placera sedan hallonpannacottan och de vita chokladmoussebollarna om vartannat runt hela ringen. Spritsa hallonkräm mellan varje boll. Placera mördegsringen ovanpå bollarna, och chokladpannacottan (som har varit fylld i Anello Piccolo-formen) ovanpå mördegen. Lägg sedan dit den vita chokladmousseringen på toppen och dekorera med skurna hallon.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag