Meny Meny
Tomtar med Pepparkakstryffel
Tomtar med Pepparkakstryffel

Så här gör du:

PEPPARKAKSTRYFFEL

  1. Koka upp honung, farinsocker och sirap. Tillsätt grädde och kryddor och koka upp igen. Häll vätskan i omgångar över chokladen för att skapa en stabil emulsion. Tillsätt smöret och låt det smälta. Avsluta med cognacen. Mixa. Låt svalna och fyll upp i marronskal. Låt stelna och locka kulorna.

MONTERING

  1. Rulla tryfflarna i tempererad choklad och sen strösocker. Forma ansikten, näsor och tomteluvor i marsipan och montera dem på tryfflarna.

Tomtar med Pepparkakstryffel

Martin Isaksson bjuder på söta tomtar, Varsågod att ta för dig!

Spara som favorit

Ingredienser

PEPPARKAKSTRYFFEL

  1. 100 g honung
  2. 70 g farinsocker
  3. 100 g ljus sirap
  4. 1 300 g vispgrädde
  5. 5 g malen kanel
  6. 5 g malen ingefära
  7. 5 g malen kryddnejlika
  8. 2100 g Felchlin Caramelito
  9. 150 g osaltat smör
  10. 70 g cognac
  11. marronskal, mörk choklad, art.nr Köp
  12. Marsipan till tomtar
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

PEPPARKAKSTRYFFEL

  1. Koka upp honung, farinsocker och sirap. Tillsätt grädde och kryddor och koka upp igen. Häll vätskan i omgångar över chokladen för att skapa en stabil emulsion. Tillsätt smöret och låt det smälta. Avsluta med cognacen. Mixa. Låt svalna och fyll upp i marronskal. Låt stelna och locka kulorna.

MONTERING

  1. Rulla tryfflarna i tempererad choklad och sen strösocker. Forma ansikten, näsor och tomteluvor i marsipan och montera dem på tryfflarna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat