Meny Meny
Kaffe- och Kardemummabakelse
Kaffe- och Kardemummabakelse

Så här gör du:

CHOKLADANSLAG

  1. Vispa gula och socker. Vispa vita och socker. Sikta de torra ingredienserna. Klä ringar med diameter 18 cm med papper. Vänd ner gulan i den vispade vitan och vänd sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och fyll upp i ringar. Baka i 180° i ca 25–27 minuter.

INTERIÖR

  1. Koka upp grädde och snabbkaffe. Häll detta över chokladen och smöret och mixa. Fyll i interiörformar och ställ i frysen.

KARDEMUMMAMOUSSE

  1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt ägg och äggula och värm till 84°. Sila ner massan i vispmaskin och vispa luftigt. Blanda vatten och gelatin. Koka upp grädde och kardemumma och sila den över chokladen, mixa till en emulsion. Smält gelatinet och blanda ner det i choklademulsionen. Vänd ner chokladblandningen i paté a bombe och vänd till sist ner den lättvispade grädden i paté a bombe. Stansa ut lagom stora rundlar av chokladanslaget och använd som botten. Fyll sedan moussen i kupolformar med en interiör i mitten och ett chokladanslag som botten.

GLAZE

  1. Blötlägg gelatinet i 200 g vatten. Koka upp 300 g vatten, socker och glykos till 103°. Häll massan över chokladen och skapa en emulsion.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk, urkramad gelatin, neutral gelé och färg. Mixa så allt är ordentligt blandat.

MONTERING

  1. Ta moussen ur formarna och häll över glazen. Ställ på guldbricka och dekorera med marsipansnöflingor.

Kaffe- och Kardemummabakelse

Martin Isaksson bjuder på en (l)ju(v)liga bakelser. Varsågod att ta för dig!

Spara som favorit

Ingredienser

CHOKLADANSLAG TILL 16 RINGAR á 18 cm

  1. 940 g äggula
  2. 480 g strösocker
  3. 1000 g äggvita
  4. 480 g strösocker
  5. 200 g vetemjöl
  6. 200 g potatismjöl
  7. 220 g kakao
  8. 450 g smält smör

INTERIÖR TILL 195 ST BAKELSER (13 st formar Pavoni Formaflex 039 Semisfera d: 50 mm, art.nr 87437)

  1. 1200 g grädde
  2. 100 g snabbkaffe
  3. 1900 g Åsö mjölkchoklad
  4. 200 g osaltat smör

KARDEMUMMAMOUSSE

  1. 525 g vatten
  2. 525 g socker
  3. 510 g ägg
  4. 450 g äggula
  5. 270 g vatten
  6. 54 g gelatinpulver
  7. 1200 g vispgrädde
  8. 23 g kardemumma
  9. 3300 g Felchlin Ambra 38%
  10. 2850 g vispad grädde

GLAZE

  1. 300 g vatten
  2. 600 g socker
  3. 600 g glykos
  4. 600 g Åsö vit choklad
  5. 340 g kondenserad mjölk
  6. 40 g gelatinpulver
  7. 200 g vatten
  8. 300 g neutral gelé
  9. körsbärsröd och jordgubbsröd pulverfärg (Ruth)

DEKORERING

  1. snöflingor i marsipan
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

CHOKLADANSLAG

  1. Vispa gula och socker. Vispa vita och socker. Sikta de torra ingredienserna. Klä ringar med diameter 18 cm med papper. Vänd ner gulan i den vispade vitan och vänd sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och fyll upp i ringar. Baka i 180° i ca 25–27 minuter.

INTERIÖR

  1. Koka upp grädde och snabbkaffe. Häll detta över chokladen och smöret och mixa. Fyll i interiörformar och ställ i frysen.

KARDEMUMMAMOUSSE

  1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt ägg och äggula och värm till 84°. Sila ner massan i vispmaskin och vispa luftigt. Blanda vatten och gelatin. Koka upp grädde och kardemumma och sila den över chokladen, mixa till en emulsion. Smält gelatinet och blanda ner det i choklademulsionen. Vänd ner chokladblandningen i paté a bombe och vänd till sist ner den lättvispade grädden i paté a bombe. Stansa ut lagom stora rundlar av chokladanslaget och använd som botten. Fyll sedan moussen i kupolformar med en interiör i mitten och ett chokladanslag som botten.

GLAZE

  1. Blötlägg gelatinet i 200 g vatten. Koka upp 300 g vatten, socker och glykos till 103°. Häll massan över chokladen och skapa en emulsion.
  2. Tillsätt kondenserad mjölk, urkramad gelatin, neutral gelé och färg. Mixa så allt är ordentligt blandat.

MONTERING

  1. Ta moussen ur formarna och häll över glazen. Ställ på guldbricka och dekorera med marsipansnöflingor.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat