Meny Meny
Nyårsdessert med Smultron och Champagne
Nyårsdessert med Smultron och Champagne

Så här gör du:

SMULTRON- OCH CHAMPAGNEGELÉ

  1. Blanda gelatinpulver och vatten, låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop puré, socker och champagne. Smält gelatinet och rör ner det i blandningen. Gjut upp i glasen.

GRÄDDFILSPANNACOTTA

  1. Blötlägg gelatinet i vattnet. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop grädde, gräddfil, vanilj och socker. Koka upp under omrörning och tillsätt gelatinet. Fyll i glasen. Vill du ha fina lager - frys de olika lagren innan du fyller på nästa. Dekorera med marshmallowknutar, chokladplattor och hallon.

SMULTRONMARSHMALLOW

  1. Mixa ihop ingredienserna till hallonpulvret. Blötlägg och smält gelatinet. Vispa ihop trimolin, gelatin, agar agar, vanilj och äggvitepulver. Koka upp puré, socker och vatten till 112°. Häll ner i blandningen och vispa till ca 40°. Spritsa ut på plåtar pudrade med hallonpulver. Pudra ovanpå och låt stelna. Kubba upp och knyt till knut. Dekorera med hallon och chokladplattor.

Nyårsdessert med Smultron och Champagne

Martin Isaksson bjuder på en glimrande nyårsdessert. Varsågod att ta för dig!

Ikon ca 50 st
Ikon Martin Isaksson

Spara som favorit

Ingredienser

SMULTRON- OCH CHAMPAGNEGELÉ

  1. 14 g gelatinpulver
  2. 70 g vatten
  3. 700 g smultronpuré
  4. 50 g strösocker
  5. 20 cl champagne

GRÄDDFILSPANNACOTTA

  1. 18 g gelatinpulver
  2. 90 g vatten
  3. 800 g grädde
  4. 1200 g gräddfil
  5. 2 vaniljstänger
  6. 340 g strösocker

SMULTRONMARSHMALLOW

  1. 550 g socker
  2. 225 g hallonpuré
  3. 30 g vatten
  4. 30 g gelatin
  5. 120 g vatten
  6. 190 g trimolin
  7. 5 g vaniljextrakt
  8. 5 g agar agar
  9. 3 g äggvitepulver

HALLONPULVER

  1. 200 g druvsocker
  2. 200 g florsocker
  3. 20 g maizena
  4. 100 g mixade frystorkade hallon

DEKORERING

  1. chokladplattor
  2. hallon
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

SMULTRON- OCH CHAMPAGNEGELÉ

  1. Blanda gelatinpulver och vatten, låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop puré, socker och champagne. Smält gelatinet och rör ner det i blandningen. Gjut upp i glasen.

GRÄDDFILSPANNACOTTA

  1. Blötlägg gelatinet i vattnet. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda ihop grädde, gräddfil, vanilj och socker. Koka upp under omrörning och tillsätt gelatinet. Fyll i glasen. Vill du ha fina lager - frys de olika lagren innan du fyller på nästa. Dekorera med marshmallowknutar, chokladplattor och hallon.

SMULTRONMARSHMALLOW

  1. Mixa ihop ingredienserna till hallonpulvret. Blötlägg och smält gelatinet. Vispa ihop trimolin, gelatin, agar agar, vanilj och äggvitepulver. Koka upp puré, socker och vatten till 112°. Häll ner i blandningen och vispa till ca 40°. Spritsa ut på plåtar pudrade med hallonpulver. Pudra ovanpå och låt stelna. Kubba upp och knyt till knut. Dekorera med hallon och chokladplattor.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat