Meny Meny
Pralin med hallon och stjärnanis
Pralin med hallon och stjärnanis

Så här gör du:

STJÄRNANISGANACHE

  1. Värm upp grädde, trimolin och stjärnanis. Låt dra i 10 minuter. Karamellisera sockret gyllene. Tillsätt gräddblandningen till det karamelliserade sockret och koka upp. Sila massan över chokladen och mixa. Mixa sedan ner smöret och låt svalna till 30°.

HALLONCOULIS

  1. Värm hallonpuré och stjärnanis till 40°. Tillsätt socker och glukos och koka upp. Tillsätt därefter pektin och socker, koka i 3 minuter och ta sedan upp stjärnanisen. Mixa slät och låt kallna.

MONTERING

  1. Fyll fyllningarna 50/50 i förfärgade och tempererade pralinformar. Låt stå till dagen därpå. Locka med tempererad choklad och överföringsark.

Pralin med hallon och stjärnanis

Konditor Anicka Larsson bjuder alltid på lika underbart goda som vackra jul- och nyårskreationer! Konditor Anicka Larsson driver chocolateriet Handgjort Stockholm i Hägersten sedan 2005. Hon har varit finalist i Årets Konditor flera gånger och även varit med och gjort Nobeldesserten under Magnus Johanssons ledning.

Ikon ca 100 st
Ikon Anicka Larsson

Spara som favorit

Ingredienser

STJÄRNANISGANACHE

  1. 3 st stjärnanis
  2. 260 g vispgrädde
  3. 15 g trimolin (invertsocker)
  4. 35 g socker
  5. 185 g mjölkchoklad Åsö 33,5%
  6. 50 g mörk choklad Åsö 58%
  7. 35 g smör

HALLONCOULIS

  1. 1 st stjärnanis
  2. 190 g hallonpuré
  3. 50 g socker
  4. 30 g glukos
  5. 9 g pektin
  6. 15 g socker
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

STJÄRNANISGANACHE

  1. Värm upp grädde, trimolin och stjärnanis. Låt dra i 10 minuter. Karamellisera sockret gyllene. Tillsätt gräddblandningen till det karamelliserade sockret och koka upp. Sila massan över chokladen och mixa. Mixa sedan ner smöret och låt svalna till 30°.

HALLONCOULIS

  1. Värm hallonpuré och stjärnanis till 40°. Tillsätt socker och glukos och koka upp. Tillsätt därefter pektin och socker, koka i 3 minuter och ta sedan upp stjärnanisen. Mixa slät och låt kallna.

MONTERING

  1. Fyll fyllningarna 50/50 i förfärgade och tempererade pralinformar. Låt stå till dagen därpå. Locka med tempererad choklad och överföringsark.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat