Meny Meny
Bröllopstårta med vit chokladmousse och champagnemarinerade bär
Bröllopstårta med vit chokladmousse och champagnemarinerade bär

Så här gör du:

DAG 1

VIT BROWNIE MED PISTAGENÖTTER

  1. Smält samman smör, vit choklad och märgen av vaniljstången. Vispa socker, florsocker och ägg luftigt och blanda detta med chokladblandningen. Vänd till sist ned mjölet och pistagenötterna. Fyll pappersklädda anslagsringar 20, 16 och 10 cm till två tredjedelar. Baka av i 170° i ca 12–15 minuter.

CHAMPAGNEMARINERADE BÄR

  1. Koka socker, vatten och vaniljstång till 103°, låt svalna något. Tillsätt champagne och häll blandningen över de frusna bären.
  2. Låt stå till dag 2.

VIT VANILJCHOKLADMOUSSE

  1. Koka upp 200 g grädde och vaniljstång. Häll detta över chokladen och mixa samman. Låt svalna. Koka sockerlagen till 121°.
  2. Vispa under tiden upp äggulan. Häll sockerlagen över äggulan i en fin stråle och vispa kallt. Smält gelatinbladen och blanda dem med chokladblandningen (massan ska vara flytande). Vänd samman massan med vispad grädde.

SMÖRKRÄM

  1. Värm socker och äggvita i kastrull tills sockerkristallerna smält helt, rör hela tiden. Häll upp i vispmaskin och vispa kraftigt tills det blir maräng. Tillsätt smöret i bitar och vispa kraftigt till en luftig smörkräm.

KRISTYR

  1. Kör florsocker och äggvita med vingen på medelhastighet till en fast och spritsbar kristyr.

DAG 2

MONTERING

  1. Dela bottnarna i tre, men använd bara två per tårta. Lägg den första i botten på en plastbandsklädd tårtring och häll på hälften av moussen. Lägg avrunna bär i mitten på tårtan och fyll upp med mousse. Avsluta med nästa botten. Frys in till nästa dag. Stryk den frusna tårtan med smörkräm och klä tårtan med sockermassa kavlad på dekormatta. Dekorera med sockerpärlor och färska blommor. Spritsdekorera tårtan med Magic Decor enligt anvisningarna på förpackningen. Vi använder plaströr och tårtbrickor mellan våningarna.

Bröllopstårta med vit chokladmousse och champagnemarinerade bär

Konditor Anicka Larsson bjuder alltid på lika underbart goda som vackra jul- och nyårskreationer! Konditor Anicka Larsson driver chocolateriet Handgjort Stockholm i Hägersten sedan 2005. Hon har varit finalist i Årets Konditor flera gånger och även varit med och gjort Nobeldesserten under Magnus Johanssons ledning.

Ikon 20 portioner
Ikon Anicka Larsson

Spara som favorit

Ingredienser

VIT BROWNIE MED PISTAGENÖTTER

  1. 300 g smör
  2. 180 g Åsö vit choklad
  3. 1 vaniljstång (märgen)
  4. 135 g socker
  5. 75 g florsocker
  6. 240 g ägg
  7. 210 g vetemjöl
  8. 30 g pistagenötter

CHAMPAGNEMARINERADE BÄR

  1. 675 g socker
  2. 500 g vatten
  3. 1 vaniljstång
  4. 2 dl champagne
  5. 750 g blandade frusna
  6. bär (hallon, björnbär, blåbär)

VIT VANILJCHOKLADMOUSSE

  1. 200 g grädde
  2. ½ vaniljstång
  3. 400 g Åsö vit choklad
  4. 100 g sockerlag
  5. 90 g äggula
  6. 15 g gelatinblad
  7. 1000 g vispgrädde

SMÖRKRÄM

  1. 200 g socker
  2. 100 g äggvita
  3. 200 g kallt smör

KRISTYR

  1. 250 g florsocker
  2. ½ äggvita

DEKORERING

  1. 1 ½ kg sockermassa
  2. sockerpärlor
  3. färska blommor
  4. kristyr
  5. Magic Decor (Pavoni)

TILLBEHÖR

  1. plaströr
  2. tårtbrickor
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

DAG 1

VIT BROWNIE MED PISTAGENÖTTER

  1. Smält samman smör, vit choklad och märgen av vaniljstången. Vispa socker, florsocker och ägg luftigt och blanda detta med chokladblandningen. Vänd till sist ned mjölet och pistagenötterna. Fyll pappersklädda anslagsringar 20, 16 och 10 cm till två tredjedelar. Baka av i 170° i ca 12–15 minuter.

CHAMPAGNEMARINERADE BÄR

  1. Koka socker, vatten och vaniljstång till 103°, låt svalna något. Tillsätt champagne och häll blandningen över de frusna bären.
  2. Låt stå till dag 2.

VIT VANILJCHOKLADMOUSSE

  1. Koka upp 200 g grädde och vaniljstång. Häll detta över chokladen och mixa samman. Låt svalna. Koka sockerlagen till 121°.
  2. Vispa under tiden upp äggulan. Häll sockerlagen över äggulan i en fin stråle och vispa kallt. Smält gelatinbladen och blanda dem med chokladblandningen (massan ska vara flytande). Vänd samman massan med vispad grädde.

SMÖRKRÄM

  1. Värm socker och äggvita i kastrull tills sockerkristallerna smält helt, rör hela tiden. Häll upp i vispmaskin och vispa kraftigt tills det blir maräng. Tillsätt smöret i bitar och vispa kraftigt till en luftig smörkräm.

KRISTYR

  1. Kör florsocker och äggvita med vingen på medelhastighet till en fast och spritsbar kristyr.

DAG 2

MONTERING

  1. Dela bottnarna i tre, men använd bara två per tårta. Lägg den första i botten på en plastbandsklädd tårtring och häll på hälften av moussen. Lägg avrunna bär i mitten på tårtan och fyll upp med mousse. Avsluta med nästa botten. Frys in till nästa dag. Stryk den frusna tårtan med smörkräm och klä tårtan med sockermassa kavlad på dekormatta. Dekorera med sockerpärlor och färska blommor. Spritsdekorera tårtan med Magic Decor enligt anvisningarna på förpackningen. Vi använder plaströr och tårtbrickor mellan våningarna.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat