Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Lavendeltryfflar i påskägg

Lavendeltryfflar i påskägg

Skriv ut

Josefine Baummann arbetar som chefskonditor på Ofvandahls Hovkonditori i Uppsala. Hon har tidigare jobbat på Chokladfabriken och Hotel At Six men har också hunnit med några kortare mellanspel på Fika och Aquavit i New York. Hon blev vald till Årets konditor 2011 och medverkade 2013 i första säsongen av Dessertmästarna i Kanal 5.

Portioner: ca 40 tryfflar (Form till chokladägg: art.nr 81600, 81610)

Ingredienser

TRYFFEL. DAG 1

  1. 350 g vispgrädde
  2. 20 g lavendel

DAG 2

  1. 50 g trimolin, art.nr 49582
  2. 370 g Felchlin Maracaibo 65 %, art.nr 49316
  3. 80 g osaltat smör

Anvisningar

DAG 1

  1. Blanda grädde och lavendel och ytplasta.
  2. Förvara i kylen över natten.

DAG 2

  1. Värm upp grädde och lavendel till 60°.
  2. Sila av lavendeln och koka upp grädde och trimolin.
  3. Häll detta över chokladen och smöret.
  4. Mixa ihop till en homogen tryffel.
  5. Fyll i pralinskal och låt stå ett dygn i rumstemperatur.
  6. Locka med smält, tempererad choklad och lägg på ett överförings ark för att få ett fint tryck på undersidan av pralinerna.
  7. Gjut ett ägg av choklad och fyll det med praliner.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag