Meny Meny
Lavendeltryfflar i påskägg
Lavendeltryfflar i påskägg

Så här gör du:

DAG 1

  1. Blanda grädde och lavendel och ytplasta.
  2. Förvara i kylen över natten.

DAG 2

  1. Värm upp grädde och lavendel till 60°.
  2. Sila av lavendeln och koka upp grädde och trimolin.
  3. Häll detta över chokladen och smöret.
  4. Mixa ihop till en homogen tryffel.
  5. Fyll i pralinskal och låt stå ett dygn i rumstemperatur.
  6. Locka med smält, tempererad choklad och lägg på ett överförings ark för att få ett fint tryck på undersidan av pralinerna.
  7. Gjut ett ägg av choklad och fyll det med praliner.

Lavendeltryfflar i påskägg

Josefine Baummann arbetar som chefskonditor på Ofvandahls Hovkonditori i Uppsala. Hon har tidigare jobbat på Chokladfabriken och Hotel At Six men har också hunnit med några kortare mellanspel på Fika och Aquavit i New York. Hon blev vald till Årets konditor 2011 och medverkade 2013 i första säsongen av Dessertmästarna i Kanal 5.

Ikon ca 40 tryfflar (Form till chokladägg: art.nr 81600, 81610)
Ikon Josefine Baummann

Spara som favorit

Ingredienser

TRYFFEL. DAG 1

  1. 350 g vispgrädde
  2. 20 g lavendel

DAG 2

  1. 50 g trimolin, art.nr Köp
  2. 370 g Felchlin Maracaibo 65 %, art.nr Köp
  3. 80 g osaltat smör
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

DAG 1

  1. Blanda grädde och lavendel och ytplasta.
  2. Förvara i kylen över natten.

DAG 2

  1. Värm upp grädde och lavendel till 60°.
  2. Sila av lavendeln och koka upp grädde och trimolin.
  3. Häll detta över chokladen och smöret.
  4. Mixa ihop till en homogen tryffel.
  5. Fyll i pralinskal och låt stå ett dygn i rumstemperatur.
  6. Locka med smält, tempererad choklad och lägg på ett överförings ark för att få ett fint tryck på undersidan av pralinerna.
  7. Gjut ett ägg av choklad och fyll det med praliner.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat