Meny Meny
BLÅBÄR- OCH -ROSMARIN CHEESECAKE
BLÅBÄR- OCH -ROSMARIN CHEESECAKE

Så här gör du:

BLÅBÄRSKOMPOTT

  1. Koka upp blåbär, lime, socker och hackad rosmarin.
  2. Mixa kompotten, men inte helt slät, det är gott med lite konsistens!
  3. Smält gelatinet och tillsätt detta.
  4. Fyll i Formaflex 003 Semisfera 40 mm, art.nr 87414. Låt stelna i frysen.

VANILJCHEESECAKE

  1. Smält chokladen. Koka upp grädde nr 1 och häll den över chokladen.
  2. Blanda till en jämn massa.
  3. Smält gelatinet och tillsätt chokladblandningen.
  4. Vispa ihop Philadelphiaost, frön från vaniljstång och socker.
  5. Tillsätt grädde nr 2 och vispa tills det syns spår av vispen i smeten.
  6. Häll ner chokladen medan du fortsätter vispa smeten lätt.
  7. Rör med en slickepott tills allt har blandats väl.
  8. Fyll i formen, lägg ner kompotten.
  9. Täck med cheesecake och sätt i frys till nästa dag.

DIGESTIVEBOTTEN

  1. Smält smöret.
  2. Häll över smulorna och blanda väl.
  3. Tillsätt zest. Fyll i lämplig form och tryck ut till en jämn kaka. Baka av på 170° i 5 minuter.
  4. Låt svalna.

BLÅBÄRSGLAZE

  1. Smält puré 1 med vatten, socker 1, isomaltoch glykos till 70°.
  2. Blanda ut puré 2 med pektin och strösocker 2.
  3. Tillsätt när allt har smält och låt koka i någonminut. Sila av i ny bunke.
  4. Tillsätt puré 3, plasta och ställ i kyl.
  5. Glasera när den är 30–35°. Dekorera med rosmarin, blåbär och bladsilver.

BLÅBÄR- OCH -ROSMARIN CHEESECAKE

Josefine Baummann arbetar som chefskonditor på Ofvandahls Hovkonditori i Uppsala. Hon har tidigare jobbat på Chokladfabriken och Hotel At Six men har också hunnit med några kortare mellanspel på Fika och Aquavit i New York. Hon blev vald till Årets konditor 2011 och medverkade 2013 i första säsongen av Dessertmästarna i Kanal 5.

Ikon 5 st portioner (Form: art.nr 26868)
Ikon Josefine Baummann

Spara som favorit

Ingredienser

BLÅBÄRSKOMPOTT

  1. 250 g blåbär
  2. 20 g limesaft
  3. 50 g strösocker
  4. 15 g rosmarin, färsk
  5. 35 g gelatinmassa (1 del gelatinpulver + 5 delar vatten)

VANILJCHEESECAKE

  1. 25 g gelatinmassa
  2. 230 g Philadelphiaost
  3. 1 vaniljstång, art.nr Köp
  4. 65 g strösocker
  5. 30 g vispgrädde 1
  6. 155 g vispgrädde 2
  7. 110 g Felchlin Edelweiss 36%, art.nr Köp

DIGESTIVEBOTTEN

  1. 100 g digestivesmulor
  2. 60 g smör
  3. 1 citron, zest

BLÅBÄRSGLAZE

  1. 130 g blåbärspuré 1, art.nr 49730
  2. 40 g vatten
  3. 80 g strösocker 1
  4. 100 g isomalt, art.nr Köp
  5. 80 g glykos, art.nr Köp
  6. 30 g blåbärspure 2
  7. 5 g pektin NH
  8. 20 g strösocker 2
  9. 100 g blåbärspuré 3

DEKOR

  1. Rosmarinkvistar
  2. Blåbär
  3. Bladsilver, art.nr Köp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

BLÅBÄRSKOMPOTT

  1. Koka upp blåbär, lime, socker och hackad rosmarin.
  2. Mixa kompotten, men inte helt slät, det är gott med lite konsistens!
  3. Smält gelatinet och tillsätt detta.
  4. Fyll i Formaflex 003 Semisfera 40 mm, art.nr 87414. Låt stelna i frysen.

VANILJCHEESECAKE

  1. Smält chokladen. Koka upp grädde nr 1 och häll den över chokladen.
  2. Blanda till en jämn massa.
  3. Smält gelatinet och tillsätt chokladblandningen.
  4. Vispa ihop Philadelphiaost, frön från vaniljstång och socker.
  5. Tillsätt grädde nr 2 och vispa tills det syns spår av vispen i smeten.
  6. Häll ner chokladen medan du fortsätter vispa smeten lätt.
  7. Rör med en slickepott tills allt har blandats väl.
  8. Fyll i formen, lägg ner kompotten.
  9. Täck med cheesecake och sätt i frys till nästa dag.

DIGESTIVEBOTTEN

  1. Smält smöret.
  2. Häll över smulorna och blanda väl.
  3. Tillsätt zest. Fyll i lämplig form och tryck ut till en jämn kaka. Baka av på 170° i 5 minuter.
  4. Låt svalna.

BLÅBÄRSGLAZE

  1. Smält puré 1 med vatten, socker 1, isomaltoch glykos till 70°.
  2. Blanda ut puré 2 med pektin och strösocker 2.
  3. Tillsätt när allt har smält och låt koka i någonminut. Sila av i ny bunke.
  4. Tillsätt puré 3, plasta och ställ i kyl.
  5. Glasera när den är 30–35°. Dekorera med rosmarin, blåbär och bladsilver.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat