Meny Meny
BLÅBÄR
BLÅBÄR

Så här gör du:

  • Lägg chokladen i en skål.
  • Värm upp blåbärspuré och trimolin till 85°.
  • Häll blandningen över chokladen i tre omgångar, en tredjedel i taget.
  • Tillsätt smält kakaosmör och blanda ihop med mixerstav.
  • Häll i ram, låt stelna och skär sedan i 22 x 22 mm stora bitar.
  • Doppa bitarna i mörk choklad och dekorera med överföringsark.
  • BLÅBÄR

    Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem. 

    Ikon 1 ram, 15 mm hög, art.nr 83733
    Ikon Annelie K

    Spara som favorit

    Ingredienser

  • 650 g blåbärspuré, art.nr 49730
  • 145 g trimolin, art.nr Köp
  • 1200 g Felchlin Maracaibo Clasificado 65%, art.nr Köp
  • 150 g kakaosmör, art.nr Köp
  • Överföringsark, art.nr 25628
  • Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

    Så här gör du:

  • Lägg chokladen i en skål.
  • Värm upp blåbärspuré och trimolin till 85°.
  • Häll blandningen över chokladen i tre omgångar, en tredjedel i taget.
  • Tillsätt smält kakaosmör och blanda ihop med mixerstav.
  • Häll i ram, låt stelna och skär sedan i 22 x 22 mm stora bitar.
  • Doppa bitarna i mörk choklad och dekorera med överföringsark.
  • Kontaktuppgifter:

    0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

    Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

    Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

    Logga in

    Vill du handla som företagare eller privatperson?

    Företag Privat