Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
ROS & PISTAGE

ROS & PISTAGE

Skriv ut

Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem, Ros & Pistage, speciellt framtagen till Alla hjärtans dag. 

Portioner: 6 hjärtformade gjutformar, 21 st praliner/form à 9 g

Ingredienser

  • 300 g grädde
  • 600 g vit choklad, Felchlin Edelweiss, art.nr 49367
  • 80 g rosvatten
  • pistagenötter, art.nr 49572
  • Anvisningar

  • Börja med att preparera formarna genom att stänka i rosafärgad vit choklad med hjälp av en pensel.
  • Låt stelna och gjut sedan skal med tempererad mörk choklad.
  • Lägg en hel pistagenöt i varje skal.
  • Lägg den vita chokladen i en skål.
  • Värm upp grädden till 85° och häll massan över chokladen.
  • Tillsätt rosvattnet och mixa ihop.
  • Fyll i spritspåse och låt ganachen svalna till cirka 30-32°.
  • Fyll sedan skalen och låt stå över natten.
  • Tillslut pralinerna.
  • Låt stelna och ta ur pralinerna ur formarna.

  • Kontaktuppgifter:

    0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

    Bläddra i
    Åsö-katalogen!

    252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

    Åsö Katalog

    Copyright © 2024 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

    Åsö-haren Åsö-räven
    Stäng Logga in

    Vänligen välj
    företag eller privatperson

    Privatperson Företag