Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
ROS & PISTAGE

ROS & PISTAGE

Skriv ut

Annelie Kejroth är en av Sveriges främsta chokladmakare och driver Annelie K Choklad och Praliner i Uppsala sedan mer än 25 år tillbaka. Sedan starten är hon en trogen Åsö-kund och använder såväl Felchlin som vår egen Åsö-Choklad i praliner och bakverk. Annelie K har omkring 30 praliner i sitt sortiment och här delar hon med sig av receptet på en av dem, Ros & Pistage, speciellt framtagen till Alla hjärtans dag. 

Portioner: 6 hjärtformade gjutformar, 21 st praliner/form à 9 g

Ingredienser

  • 300 g grädde
  • 600 g vit choklad, Felchlin Edelweiss, art.nr 49367
  • 80 g rosvatten
  • pistagenötter, art.nr 49572
  • Anvisningar

  • Börja med att preparera formarna genom att stänka i rosafärgad vit choklad med hjälp av en pensel.
  • Låt stelna och gjut sedan skal med tempererad mörk choklad.
  • Lägg en hel pistagenöt i varje skal.
  • Lägg den vita chokladen i en skål.
  • Värm upp grädden till 85° och häll massan över chokladen.
  • Tillsätt rosvattnet och mixa ihop.
  • Fyll i spritspåse och låt ganachen svalna till cirka 30-32°.
  • Fyll sedan skalen och låt stå över natten.
  • Tillslut pralinerna.
  • Låt stelna och ta ur pralinerna ur formarna.

  • Kontaktuppgifter:

    0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

    Bläddra och beställ
    Åsö-katalogen!

    252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

    Åsö Katalog

    Copyright © 2021 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

    Åsö-haren Åsö-räven

    Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

    Jag förstår
    Stäng Logga in

    Vänligen välj
    företag eller privatperson

    Privatperson Företag