Meny Meny
Gläntan
Gläntan

Så här gör du:

Pâte à choux

Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt. Sikta ner mjölet och rör om, rosta degen i kastrullen tills den börjar släppa från kanterna.

Överför degen till en blandare med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda tills smeten svalnat och spritsa sedan i valfri storlek.

Baka av på 180° i ca 15 minuter, beroende på storlek.

Sockerdeg

Blanda alla ingredienser och kavla till ca 2 mm. Stansa ut rundlar i samma storlek som pâte à choux och lägg dem ovanpå pâte à choux-bollarna.

Granskottsbavaroise

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt. Koka puréer, sirap, citronzest, vaniljstång och äggula till 82°.

Tillsätt gelatin och mixa. Låt svalna och tillsätt därefter den lättvispade grädden.

Blåbärskompott

Blötlägg gelatinet. Koka upp resten av ingredienserna. Tillsätt gelatinet. Låt svalna.

Harsyracurd

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka puré, citronzest, socker och ägg till 82°. Tillsätt gelatinet och låt svalna. Mixa ner smör och harsyra.

Honungsglass

Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Låt svalna och ställ kallt i 1 dygn.

Koka upp igen tillsammans med äggula, honung, socker och salt till 82°. Låt svalna och kör i maskin.

Gjut glassen i form och frys.

Choklad att doppa honungsglass i

Smält kakaosmör och vit choklad. Blanda ner chokladfärgerna och doppa den frysta glassen i chokladen.

Gläntan

Gläntan. En ljuvlig dessert med naturen som förlaga.        

Ikonca 10 portioner

Spara som favorit

Ingredienser

Pâte à choux

  • 125 g mjölk
  • 125 g vatten
  • 125 g smör
  • 5 g socker
  • 5 g salt
  • 5 st ägg
  • 110 g vetemjöl
  • 40 g bovetemjöl

Sockerdeg

  • 100 g smör
  • 100 g råsocker
  • 120 g vetemjöl
  • 2 g spirulina

Granskottsbavaroise

  • 250 g päronpuré, art.nr 49715
  • 125 g citronpuré, art.nr 49750
  • 115 g granskottssirap
  • Zest av 1 citron
  • 1 st vaniljstång
  • 120 g äggula
  • 11 g gelatin ikonKöp
  • 360 g vispgrädde

Blåbärskompott

  • 2 st gelatinblad ikonKöp
  • 280 g blåbär
  • 100 g socker
  • 30 g hallonpuré, art.nr 49705
  • 30 g citronpuré, art.nr 49750
  • st vaniljstång ikonKöp

Harsyracurd

  • 1 st gelatinblad ikonKöp
  • 100 g citronpuré, art.nr 49750
  • Zest av 1 citron
  • 85 g socker
  • 3 st ägg
  • 90 g smör
  • 30 g harsyra

Honungsglass

  • 450 g mjölk
  • 150 g grädde
  • 1 st vaniljstång ikonKöp
  • 130 g äggula
  • 400 g honung
  • 350 g socker
  • 2 g salt
  • Form: Pavoni Pavoflex 3D, Zen Mignon ikonKöp

Choklad att doppa honungsglass i

  • 300 g kakaosmör ikonKöp
  • 300 g vit choklad, Felchlin Edelweiss 36 % ikonKöp
  • 1 g vit chokladfärg, art.nr 25354
  • 1 g svart chokladfärg ikonKöp
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Pâte à choux

Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt. Sikta ner mjölet och rör om, rosta degen i kastrullen tills den börjar släppa från kanterna.

Överför degen till en blandare med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda tills smeten svalnat och spritsa sedan i valfri storlek.

Baka av på 180° i ca 15 minuter, beroende på storlek.

Sockerdeg

Blanda alla ingredienser och kavla till ca 2 mm. Stansa ut rundlar i samma storlek som pâte à choux och lägg dem ovanpå pâte à choux-bollarna.

Granskottsbavaroise

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden lätt. Koka puréer, sirap, citronzest, vaniljstång och äggula till 82°.

Tillsätt gelatin och mixa. Låt svalna och tillsätt därefter den lättvispade grädden.

Blåbärskompott

Blötlägg gelatinet. Koka upp resten av ingredienserna. Tillsätt gelatinet. Låt svalna.

Harsyracurd

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka puré, citronzest, socker och ägg till 82°. Tillsätt gelatinet och låt svalna. Mixa ner smör och harsyra.

Honungsglass

Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Låt svalna och ställ kallt i 1 dygn.

Koka upp igen tillsammans med äggula, honung, socker och salt till 82°. Låt svalna och kör i maskin.

Gjut glassen i form och frys.

Choklad att doppa honungsglass i

Smält kakaosmör och vit choklad. Blanda ner chokladfärgerna och doppa den frysta glassen i chokladen.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat