Stäng
Meny

VARUKORG

Du har inga produkter i varukorgen!

Fri frakt vid köp över 1500 kr
Sommardröm

Sommardröm

Skriv ut

Sommardröm. Rabarber, hallon bergamott, mynta och fänkål är smakerna i denna drömdessert.        

Portioner: ca 10 portioner

Ingredienser

Fänkålssablé

  • 5 g fänkålsfrö
  • 160 g smör
  • 65 g florsocker
  • 50 g mörkt muscovadosocker
  • 65 g äggula
  • 340 g vetemjöl

Gräddfilspannacotta 

  • st gelatinblad, art.nr 49275
  • 90 g socker
  • 200 g vispgrädde
  • 300 g gräddfil
  • Saft av 1/2 citron
  • Form: Pavoni Bubbles, art.nr 26782

Vit chokladglaze

  • 15 g gelatin, art.nr 49275
  • 100 g vatten
  • 175 g vispgrädde
  • 200 g glykos, art.nr 49540
  • 500 g mirroir
  • 400 g vit choklad, Felchlin Edelweiss 36%, art.nr 49367
  • 10 g titaniumdioxid, art.nr 25387

Inkokt rabarber

  • 150 g socker
  • 170 g vatten
  • 70 g jordgubbspuré, art.nr 49700
  • 35 g bergamottpuré
  • 200 g glasrabarber

Rabarberchips

  • 100 g vatten
  • 100 g socker
  • 20 g hallonpuré, art.nr 49700
  • skal från 2 rabarber

Feuille de brick-chips

  • Feuille de brick
  • 100 g socker
  • 100 g vatten
  • 10 g frystorkat hallon

Bergamottkula

  • 130 g socker
  • 130 g vatten
  • 130 g bergamottpuré
  • färsk fänkålsdill
  • 200 g vatten
  • 200 g socker
  • 80 g sosa vegetablepowder

Bergamottcurd

  • 1 st gelatinblad, art.nr 49275
  • 100 g bergamottpuré
  • 85 g socker
  • zest av 1 citron
  • 3 st ägg
  • 90 g smör

Myntakräm

  • 300 g neutral gelé
  • 10 g färsk mynta
  • 40 g citronsaft

Rabarber-Bergamottsorbet

  • 152 g socker
  • 20 g dextros
  • 216 g vatten
  • g stabilisator
  • 16 g växtfiber
  • 380 g rabarberpuré
  • 80 g bergamottspuré

Anvisningar

Fänkålssablé

  1. Rosta fänkålsfrö och mal dem sedan i kryddkvarn. Blanda smör, florsocker, muskovadosocker och fänkålsfrö med vinge. Tillsätt äggula. Blanda ner mjölet och låt vila i kylen i 2 timmar. Kavla ut till 2 mm och frys i 1 timme. Stansa ut i valfri form och baka av 150° i 6 minuter. Lägg sedan en plåt med silpatmatta och baka i press till fin färg.

Gräddfilspannacotta 

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp socker och grädde och tillsätt sedan gelatinbladet. Låt svalna. Blanda gräddfil med citronsaft och blanda ner detta i gräddkoket. Fyll i glassform.

Vit chokladglaze 

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i 100 g kallt vatten. Koka upp grädde, glykos och mirroir och tillsätt gelatinblad + vatten. Låt massan svalna till 80° och häll den över chokladen. Sila, tillsätt titaniumdioxid och mixa. Frys och glasera vid 32-34°.

Inkokt rabarber 

  1. Koka upp socker och vatten, tillsätt puréerna. Skär rabarbern i smala stänger. Vacumera rabarber och sockerlag och baka av i 60° ånga tills rabarbern känns mjuk. 

Rabarberchips

  1. Koka upp socker och vatten, tillsätt puré. Skala rabarbern och lägg skalen i sockerlagen. Lägg ut fint på silpatmattor och baka av under natten i 50°.

Feuille de brick-chips 

  1. Koka upp socker och vatten. Krossa de frystorkade hallonen fint och tillsätt i sockerlagen. Doppa utstansad feuille de brick i lagen och baka av i press 150° i 6 minuter. Pudra med finmalt, frystorkat hallon och låt torka i press över natten.

Bergamottkula

  1. Koka upp första mängden socker, vatten samt puré. Fyll upp i formar, lägg en kvist fänkålsdill i varje och frys. Koka upp andra mängden socker och vatten till en sockerlag. 
    Blanda ner sosa vegetablepowder och koka upp. Doppa den frysta lagen i gelén när den håller 80°. 

Myntakräm 

  1. Hacka myntan och mixa den tillsammans med citronsaft och neutral gelé.

Rabarber-Bergamottsorbet 

  1. Värm upp allt utom puréerna till 60°. Mixa sedan ner puréerna och kyl i minst 4 timmar men gärna över natten. Kör i glassmaskin till sorbet.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Bläddra i
Åsö-katalogen!

252 sidor inspiration för konditorier, chocolaterier, bagerier, restauranger, godismakare och finsmakarbutiker.

Åsö Katalog

Copyright © 2023 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Åsö-haren Åsö-räven

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår
Stäng Logga in

Vänligen välj
företag eller privatperson

Privatperson Företag