Meny Meny
Rabarbertårta
Rabarbertårta

Så här gör du:

Mazarinbotten

Rör ihop mandelmassa och socker.

Klicka i brynt, rumstempererat smör och sedan ett ägg i taget.

Häll ner de torra ingredienserna.

Fördela smeten i 14 cm ringar.

Baka av i 180° i ca 20 minuter.

Rabarberkompott

Koka ihop rabarber och syltsocker tills massan klarar ”syltprovet”.

Häll upp i 14 cm ringar, ca 1 cm högt.

Frys helt.

Hallonpannacotta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp hallonpuré, grädde och socker.

Häll vattnet från gelatinbladen och häll hallongrädden över gelatinbladen.

Fördela i 14 cm ringar, ca 0,5-1 cm högt.

Frys helt.

Mousse

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Koka socker och vatten till 121° och häll detta i en tunn stråle över den uppvispade äggvitan, fortsätt att vispa marängen kall.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Värm puréerna och lägg i urkramade gelatinblad.

Vänd ner lite maräng i taget i purén och sedan grädden.

Glaze

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka vatten, socker, glykos till 105°. Lägg i urkramade gelatinblad.

Häll massan över chokladen och rör tills den smält.

Häll till sist i kondenserad mjölk.

Mixa slätt.

Glasera vid 35°.

Montering

Lägg en mazarinkaka i botten på en plastad 18 cm ring, sedan lite mousse, hallonpannacottan, mousse, kompott och fyll sedan upp med mousse.

Låt stelna i frysen.

Ta ut ur frysen när glazen är 35° och glasera.

Dekorera med färska bär och rabarber, oxalis, atsinakrasse, rostade mandelspån och ätbara blommor.

Rabarbertårta

Rabarbertårta med hallon och ätbara blommor.        

Ikon ca 6 tårtor à 8-10 portioner
Ikon Haga Tårtcompani

Spara som favorit

Ingredienser

Mazarinbotten

  • 500 g mandelmassa
  • 100 g socker
  • 250 g rumstempererat brynt smör
  • 4 st ägg
  • 1 liter rostad, grovt hackad mandel
  • 2 msk kardemumma
  • 40 g potatismjöl

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 400 g syltsocker

Hallonpannacotta

  • 250 g hallonpuré, art.nr 49705
  • 250 g grädde
  • 100 g socker
  • 2,5 st gelatinblad ikonKöp

Mousse

  • 375 g äggvita
  • 630 g socker
  • 150 g vatten
  • 500 g hallonpuré, art.nr 49705
  • 500 g rabarberpuré
  • 20 st gelatinblad ikonKöp
  • 1000 g lättvispad grädde

Glaze

  • 188 g vatten
  • 450 g socker
  • 450 g glykos ikonKöp
  • 6 st gelatinblad ikonKöp
  • 450 g Åsö vita pellets ikonKöp
  • 300 g kondenserad mjölk

Dekorering

  • Färska bär
  • Rabarber
  • Oxalis
  • Atsinakrasse
  • Rostade mandelspån
  • Ätbara blommor
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Mazarinbotten

Rör ihop mandelmassa och socker.

Klicka i brynt, rumstempererat smör och sedan ett ägg i taget.

Häll ner de torra ingredienserna.

Fördela smeten i 14 cm ringar.

Baka av i 180° i ca 20 minuter.

Rabarberkompott

Koka ihop rabarber och syltsocker tills massan klarar ”syltprovet”.

Häll upp i 14 cm ringar, ca 1 cm högt.

Frys helt.

Hallonpannacotta

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp hallonpuré, grädde och socker.

Häll vattnet från gelatinbladen och häll hallongrädden över gelatinbladen.

Fördela i 14 cm ringar, ca 0,5-1 cm högt.

Frys helt.

Mousse

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Koka socker och vatten till 121° och häll detta i en tunn stråle över den uppvispade äggvitan, fortsätt att vispa marängen kall.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Värm puréerna och lägg i urkramade gelatinblad.

Vänd ner lite maräng i taget i purén och sedan grädden.

Glaze

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka vatten, socker, glykos till 105°. Lägg i urkramade gelatinblad.

Häll massan över chokladen och rör tills den smält.

Häll till sist i kondenserad mjölk.

Mixa slätt.

Glasera vid 35°.

Montering

Lägg en mazarinkaka i botten på en plastad 18 cm ring, sedan lite mousse, hallonpannacottan, mousse, kompott och fyll sedan upp med mousse.

Låt stelna i frysen.

Ta ut ur frysen när glazen är 35° och glasera.

Dekorera med färska bär och rabarber, oxalis, atsinakrasse, rostade mandelspån och ätbara blommor.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat