Meny Meny
Champagnebakelse
Champagnebakelse

Så här gör du:

Pistagekaka

Vispa ihop ägg och socker.

Blanda ner maizena och pistage och blanda ihop detta med äggsmeten.

Baka i 180° i ca 20-30 minuter.

Tryck ned och jämna till kanten medan kakan fortfarande är varm.

Marinerade jordgubbar

Dela jordgubbarna och vänd ner sudashi.

Låt dra i 30 minuter.

Italiensk maräng

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Koka socker och vatten till 121° och häll detta i en tunn stråle över den uppvispade äggvitan, fortsätt att vispa marängen kall.

Champagnemousse

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Krama ur det och smält försiktigt.

Häll sedan champagnen över det smälta gelatinet, använd en stor skål då det bubblar mycket.

Blanda ner den italienska marängen och till sist grädden.

Fyll en del av moussen i silikonkupolformar och frys helt.

Montering

Lägg kakan i botten på en avlång form.

Fyll upp till hälften med mousse.

Strö över de marinerade jordgubbarna och fyll upp med mousse.

Frys helt. Lägg gjutna moussekupoler på toppen och frys igen i ca 30 minuter.

Dela längden i bitar och dekorera med färska jordgubbar, spritsad maräng, ätbara blommor och moussekupoler.

Champagnebakelse

Champagnebakelse med marinerade jordgubbar.        

Ikon ca 30 portioner
Ikon Haga Tårtcompani

Spara som favorit

Ingredienser

Pistagekaka

  • 4 st ägg
  • 250 g socker
  • 10 g maizena
  • 200 g krossad pistage ikonKöp

Marinerade jordgubbar

  • 1 liter jordgubbar
  • dl sudashisaft

Italiensk maräng

  • 470 g socker
  • 112 g vatten
  • 280 g äggvita

Champagnemousse

  • 1 flaska champagne
  • 1000 g lättvispad grädde
  • 750 g italiensk maräng
  • 17 st gelatinblad art.nr ikonKöp

Dekorering

  • Färska jordgubbar
  • Spritsad maräng
  • Ätbara blommor
  • Moussekupoler
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Pistagekaka

Vispa ihop ägg och socker.

Blanda ner maizena och pistage och blanda ihop detta med äggsmeten.

Baka i 180° i ca 20-30 minuter.

Tryck ned och jämna till kanten medan kakan fortfarande är varm.

Marinerade jordgubbar

Dela jordgubbarna och vänd ner sudashi.

Låt dra i 30 minuter.

Italiensk maräng

Vispa äggvitan till ett fast skum.

Koka socker och vatten till 121° och häll detta i en tunn stråle över den uppvispade äggvitan, fortsätt att vispa marängen kall.

Champagnemousse

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Krama ur det och smält försiktigt.

Häll sedan champagnen över det smälta gelatinet, använd en stor skål då det bubblar mycket.

Blanda ner den italienska marängen och till sist grädden.

Fyll en del av moussen i silikonkupolformar och frys helt.

Montering

Lägg kakan i botten på en avlång form.

Fyll upp till hälften med mousse.

Strö över de marinerade jordgubbarna och fyll upp med mousse.

Frys helt. Lägg gjutna moussekupoler på toppen och frys igen i ca 30 minuter.

Dela längden i bitar och dekorera med färska jordgubbar, spritsad maräng, ätbara blommor och moussekupoler.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat