Meny Meny
Äpple- och flädertårta
Äpple- och flädertårta

Så här gör du:

Chiakaka

Blanda chiafrö och safterna. Låt svälla i minst 30 minuter.

Vispa ihop ägg och socker.

Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem.

Tillsätt sedan smöret och till sist chiablandningen.

Fördela i 14 cm ringar och baka av i 190° i ca 30 minuter.

Flädergelé

Värm saften och smält gelatinet i saften.

Fördela i 14 cm ringar, ca 1⁄2 cm högt.

Frys helt.

Ångade syrliga äpplen

Tärna äpplet med skalet på. Lägg tärningarna i en sil och placera i en kastrull med kokande vatten i botten.

Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.

Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.

Vänd ner citronsaften och kyl.

Fläder och äppeltebavaroise

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

Koka upp mjölk, te och vanilj.

Rör ihop äggula och socker.

Häll i mjölken och sjud till 85°, rör hela tiden.

Tillsätt urkramade gelatinblad.

Sila massan över chokladen och rör tills den smält.

Låt blandningen svalna till 35°.

Tillsätt yoghurt och grädde.

Montering

Lägg en chiakaka i botten på en 18 cm ring med plastband inuti.

Häll på lite bavaroise, lägg sedan på flädergelén och lite mer bavaroise.

Strö över äpple, ungefär så långt ut som gelén går ut till kanten.

Fyll upp med bavaroisen.

Fyll resten av bavaroisen i små runda silikonformar.

Frys tårtan och bavaroiseformar helt.

Tryck ut bavaroisen ur formarna och lägg några på tårtan.

Frys igen. Spraya tårtan matt med kakaosmör och dekorera med atsinakrasse och äppelbitar.

Äpple- och flädertårta

Äpple- och flädertårta.        

Ikon ca 6 tårtor à 8-10 portioner
Ikon Haga Tårtcompani

Spara som favorit

Ingredienser

Chiakaka

  • 150 g chiafrön
  • 125 g flädersaft
  • 125 g limesaft
  • 6 st ägg
  • 100 g socker
  • 250 g mandelmjöl ikonKöp
  • 15 g bakpulver
  • 30 g vaniljsocker
  • 500 g smält smör
  • En nypa salt

Flädergelé

  • 500 g flädersaft
  • 110 g gelatinmassa (1 del gelatinpulver och 5 delar vatten)

Ångade syrliga äpplen

  • 1 st grönt äpple
  • Saft av 1 citron

Fläder och äppeltebavaroise

  • 12 g gelatinblad ikonKöp
  • 700 g mjölk
  • 2 g grönt te med smak av äpple och fläder
  • 1 st tahitivaniljstång, art.nr 49574
  • 220 g äggula
  • 400 g socker
  • 400 g Åsö vita pellets ikonKöp
  • 300 g matyoghurt
  • 400 g vispad grädde

Dekorering

  • Kakaosmör spray ikonKöp
  • Atsinakrasse
  • Äppelbitar
  • Blågult tygband
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Chiakaka

Blanda chiafrö och safterna. Låt svälla i minst 30 minuter.

Vispa ihop ägg och socker.

Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem.

Tillsätt sedan smöret och till sist chiablandningen.

Fördela i 14 cm ringar och baka av i 190° i ca 30 minuter.

Flädergelé

Värm saften och smält gelatinet i saften.

Fördela i 14 cm ringar, ca 1⁄2 cm högt.

Frys helt.

Ångade syrliga äpplen

Tärna äpplet med skalet på. Lägg tärningarna i en sil och placera i en kastrull med kokande vatten i botten.

Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.

Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.

Vänd ner citronsaften och kyl.

Fläder och äppeltebavaroise

Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

Koka upp mjölk, te och vanilj.

Rör ihop äggula och socker.

Häll i mjölken och sjud till 85°, rör hela tiden.

Tillsätt urkramade gelatinblad.

Sila massan över chokladen och rör tills den smält.

Låt blandningen svalna till 35°.

Tillsätt yoghurt och grädde.

Montering

Lägg en chiakaka i botten på en 18 cm ring med plastband inuti.

Häll på lite bavaroise, lägg sedan på flädergelén och lite mer bavaroise.

Strö över äpple, ungefär så långt ut som gelén går ut till kanten.

Fyll upp med bavaroisen.

Fyll resten av bavaroisen i små runda silikonformar.

Frys tårtan och bavaroiseformar helt.

Tryck ut bavaroisen ur formarna och lägg några på tårtan.

Frys igen. Spraya tårtan matt med kakaosmör och dekorera med atsinakrasse och äppelbitar.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat