Chiakaka
Blanda chiafrö och safterna. Låt svälla i minst 30 minuter.
Vispa ihop ägg och socker.
Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner dem.
Tillsätt sedan smöret och till sist chiablandningen.
Fördela i 14 cm ringar och baka av i 190° i ca 30 minuter.
Flädergelé
Värm saften och smält gelatinet i saften.
Fördela i 14 cm ringar, ca 1⁄2 cm högt.
Frys helt.
Ångade syrliga äpplen
Tärna äpplet med skalet på. Lägg tärningarna i en sil och placera i en kastrull med kokande vatten i botten.
Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.
Lägg på locket. Låt stå tills äpplena börjar mjukna, men de ska fortfarande vara krispiga inuti.
Vänd ner citronsaften och kyl.
Fläder och äppeltebavaroise
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
Koka upp mjölk, te och vanilj.
Rör ihop äggula och socker.
Häll i mjölken och sjud till 85°, rör hela tiden.
Tillsätt urkramade gelatinblad.
Sila massan över chokladen och rör tills den smält.
Låt blandningen svalna till 35°.
Tillsätt yoghurt och grädde.
Montering
Lägg en chiakaka i botten på en 18 cm ring med plastband inuti.
Häll på lite bavaroise, lägg sedan på flädergelén och lite mer bavaroise.
Strö över äpple, ungefär så långt ut som gelén går ut till kanten.
Fyll upp med bavaroisen.
Fyll resten av bavaroisen i små runda silikonformar.
Frys tårtan och bavaroiseformar helt.
Tryck ut bavaroisen ur formarna och lägg några på tårtan.
Frys igen. Spraya tårtan matt med kakaosmör och dekorera med atsinakrasse och äppelbitar.