Glassbas
Blanda ihop alla ingredienser
Pastörisera till 85°
Kyl basen och låt vila kylskåpskallt över natten.
Vit chokladglass
Smält chokladen i mikrovågsugn och mixa ner den i glassbasen.
Kör massan i glassmaskin.
Basilikaglass
Mixa ner basilikan i glassbasen. Kör massan i glassmaskinen.
Montering
Lägg en botten (1/3) av ett chokladanslag i en ring som är 20 cm.
Blöt med sockerlag. Fyll på med vit chokladglass.
Fyll på med vit chokladglass.
Frys i ca 30 minuter.
Fyll sedan på med ett lager basilikaglass.
Frys i ca 30 minuter.
Italiensk maräng - dekorering
Koka upp socker och vatten till 121°.
Vispa äggvitan på full hastighet. När temperaturen nått 121°, tillsätt sockerlagen i en tunn stråle på låg hastighet.
Vispa sedan marängen fast och kall på medelhastighet.
Täck tårtan med italiensk maräng och bränn av med brännare.
Dekorera med bär.