Meny Meny
Glasstårta med vit choklad och basilikaglass
Glasstårta med vit choklad och basilikaglass

Så här gör du:

Glassbas

Blanda ihop alla ingredienser

Pastörisera till 85°

Kyl basen och låt vila kylskåpskallt över natten.

Vit chokladglass

Smält chokladen i mikrovågsugn och mixa ner den i glassbasen.

Kör massan i glassmaskin.

Basilikaglass

Mixa ner basilikan i glassbasen. Kör massan i glassmaskinen.

Montering

Lägg en botten (1/3) av ett chokladanslag i en ring som är 20 cm.

Blöt med sockerlag. Fyll på med vit chokladglass.

Fyll på med vit chokladglass.

Frys i ca 30 minuter.

Fyll sedan på med ett lager basilikaglass.

Frys i ca 30 minuter.

Italiensk maräng - dekorering

Koka upp socker och vatten till 121°.

Vispa äggvitan på full hastighet. När temperaturen nått 121°, tillsätt sockerlagen i en tunn stråle på låg hastighet.

Vispa sedan marängen fast och kall på medelhastighet.

Täck tårtan med italiensk maräng och bränn av med brännare.

Dekorera med bär.

Glasstårta med vit choklad och basilikaglass

Glasstårta med vit choklad och basilikaglass.        

Ikon 1 st á 10 portioner
Ikon Carli

Spara som favorit

Ingredienser

Glassbas till 60 liter

  • 40 liter mjölk
  • 9 liter grädde
  • kg socker
  • kg Nevepann, varm
  • kg dextros
  • kg skummjölkspulver

Vit chokladglass, 1 kantin

  • 5 liter glassbas
  • 950 g Åsö vita pellets ikonKöp

Basilikaglass, 1 kantin

  • 5 liter glassbas
  • 4 st krukor färsk basilika

Italiensk maräng, 1 tårta

  • 213 g socker
  • dl vatten
  • 125 g äggvita

Dekorering

  • Bär

Chokladanslag

  • se recept
  • 1 dl sockerlag
Köp Lägg alla ingredienser i varukorgen

Så här gör du:

Glassbas

Blanda ihop alla ingredienser

Pastörisera till 85°

Kyl basen och låt vila kylskåpskallt över natten.

Vit chokladglass

Smält chokladen i mikrovågsugn och mixa ner den i glassbasen.

Kör massan i glassmaskin.

Basilikaglass

Mixa ner basilikan i glassbasen. Kör massan i glassmaskinen.

Montering

Lägg en botten (1/3) av ett chokladanslag i en ring som är 20 cm.

Blöt med sockerlag. Fyll på med vit chokladglass.

Fyll på med vit chokladglass.

Frys i ca 30 minuter.

Fyll sedan på med ett lager basilikaglass.

Frys i ca 30 minuter.

Italiensk maräng - dekorering

Koka upp socker och vatten till 121°.

Vispa äggvitan på full hastighet. När temperaturen nått 121°, tillsätt sockerlagen i en tunn stråle på låg hastighet.

Vispa sedan marängen fast och kall på medelhastighet.

Täck tårtan med italiensk maräng och bränn av med brännare.

Dekorera med bär.

Kontaktuppgifter:

0120-844 60  -  www.aso.se  -  info@aso.se

Copyright © 2025 Åsö. Alla rättigheter reserverade.

Betala tryggt hos oss: Logotyper av Klarna, Visa, Mastercard

Logga in

Vill du handla som företagare eller privatperson?

Företag Privat